Hoppa till sidans innehåll

Svenska Ishockeyförbundet och SHL genomför en gemensam satsning på rekrytering av domare

28 DEC 2015 09:00
Svenska ishockeyförbundet och SHL har sedan mitten av december gått samman i en satsning på att skapa möjligheter och verktyg för att rekrytera nya domare både till bredd samt till elitverksamheten.
  • Skapad: 28 DEC 2015 09:00

I december månad inleddes Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Hockeyligan (SHL) ett samarbete med inriktning på domarrekrytering.

-"Det är viktigt att vi arbetar både brett och högt i vårt rekryteringsarbete och ett nära samarbete som vi nu kommit fram till med SHL känns fantastiskt spännande", säger Joel Hansson, domaransvarig på Svenska Ishockeförbundet.

Arbete för rekrytering av bredd samt spets.

Rekryteringsprojektet innehåller flera dimensioner och ämnar att förenkla och attrahera rekrytering av individer som är intresserade av att bli domare på breddnivå och söka sig till rollerna som ungdomsdomare och distriktsdomare.

Oavsett ålder eller erfarenhet så önskar vi involvera individer med en hängivenhet till ishockeyn i rollen som domare, att vara domare är en utmanande och rolig roll för alla. Att börja som domare på ungdomsnivå eller distriktsnivå kan skapa flera möjligheter oavsett om du vill uppåt i systemen eller inte" fortsätter Joel.

Rekryteringsprojektet strävar även efter att rekrytera individer som har en gedigen bakgrund som spelare på högnivå.

”Vi är väldigt intresserade av att attrahera och rekryter spelare som har valt att inte vara aktiva längre oavsett om man varit aktiv i föreningar på SHL, HockeyAllsvensk eller HockeyEttan nivå. Dessa spelare har en gedigen hockeybakgrund och erfarenheter och kunskaper som ger dem flera fördelar i rollen som domare.

”Jag är övertygad om att detta projekt kommer att ge frukt på flera delar av vår verksamhet, att aktivt arbeta för att få fler domare i vår verksamhet är nödvändigt för att kunna hålla en hög kvalité på matcherna samt en konkurrerande miljö för utveckling av domare som önskar ta sig högre upp i serierna. ”

Peter Andersson (domarchef SHL) säger följande om utmaningen att rekryter spelare som varit aktiva på elitnvå; ”Jag tror att det skulle bli ett oerhört bra tillskott till domargruppen i SHL att få in domare med en gedigen spelarbakgrund. Det skulle öka förståelsen för domarskapet och fler kan fortsätta sina hockeykarriärer efter att ha slutat spela. Dessutom skulle vi få ett ännu bredare urval.”

Projekt med flera olika aktiviteter.

Projektet kommer att bestå av flera aktiviteter där fokus ligger i att synliggöra domarrollen och att säkerställa utbildning och hantering av nya domare oavsett nivå.

”Att säkerställa att de som blir nya domare blir omhändertagna och får möjligheten att utbilda sig omedelbart är avgörande för att behålla och underlätta arbetet. De studier vi har följt upp och arbetat med tydliggör verkligen vikten av ett gott omhändertagande för ett lyckat rekryteringsprogram. 

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info