Hoppa till sidans innehåll

Svenska domare i brittiska EIHL

18 MAR 2016 10:00
Två svenska domare får möjligheten att döma i brittiska EIHL i helgen som en del av ett utbytesprogram med Hockey UK.
  • Skapad: 18 MAR 2016 10:00

Huvuddomare Jim Bergqvist från Svängsta och linjedomare David Herrwaldsson från Norrköping har blivit uttagna till att döma matcher i den brittiska högsta ligan EIHL. Svenska Ishockeyförbundet har genom ett samarbete med Hockey UK fått till denna möjlighet att skapa utvecklingsmöjligheter för våra förbundsdomare.

En spännande utveckling

Domaransvarig Joel Hansson tycker denna möjlighet är en del av en spännande utveckling:

-”Det är fantastiskt kul att vi har möjligheter som dessa att utveckla våra förbundsdomare och att man får komma utanför sin trygghetszon med nya lag, nya arenor, nya spelare och framförallt att man måste kommunicera på engelska i mycket större utsträckning än i exempelvis HockeyEttan och HockeyAllsvenskan. Det här är också ett kvitto på att Svenska domare är attraktiva att ha på sina matcher runt om i världen och att vi har möjligheten att bidra till utvecklingen av domare i Hockey UK samt EIHL.”

Under kommande helg så kommer Jim och David att döma två matcher i EIHL som består av lag från England, Skottland och Nordirland.Matcherna för helgen är Manchester Storm–Cardiff Devils samt Coventry Blaze–Manchester Storm.

Länk till EIHLs artikel.

Skribent: John Fransson

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info