Hoppa till sidans innehåll

Svenska ishockeyförbundet bjuder in till erfarenhetsutbyte mellan de olika idrottsförbunden

20 JAN 2016 14:20
Svenska Ishockeyförbundet bjuder in till möte mellan landets största bollidrotter.
  • Skapad: 20 JAN 2016 14:20

Sex idrotter träffas för att byta erfarenheter

Den 21 januari bjuder Svenska Ishockeyförbundet in till ett erfarenhetsutbyte mellan de största bollidrotterna inom svensk idrott, temat för träffen är att lyfta arbete med domarrollen ur flera olika perspektiv och finna likheter och lärdomar från respektive organisation. Representanter från de olika idrotterna får under denna träff möjligheten att presentera sin domarverksamhet och organisation samt en möjlighet att diskutera och reflektera olika tankar kring framtiden och vilka möjligheter och utmaningar som finns inom just deras idrott samt vad man har för gemensamma utmaningar över idrottsgränserna. Deltagande idrotter på denna träff är representanter från Ishockey, fotboll, innebandy, handboll, basket och bandy.

Domarrollen i fokus

Under träffen kommer en viktig fråga vara hur man tänker om domarrollen i framtiden och hur man kan arbeta för att stärka bilden och förutsättningar för arbetet  med domare på alla nivåer och idrotter.

Joel Hansson, domaransvarig på Svenska ishockeyförbundet och även initiativtagare till träffen är väldigt nöjd med uppslutningen och träffens kärnpunkter.

”Det känns enormt roligt att vi har fått till en sådan här träff, vi har väldigt många likheter i våra verksamheter även fast idrotterna och utförandet kan vara väldigt olika. Jag tror det är viktigt att få diskutera dem stora ämnen som rekrytering, utveckling och utbildning med andra som har liknande verksamhet väldigt likartade problemområden i sin verksamhet. Att få bolla tankar och idéer och få skapa nya perspektiv på vår verksamhet är nått som jag vet ger alla mycket och bidrar till vår utveckling i respektive idrott.”

”Jag tror att det är viktigt att varje idrott tillsammans arbetar aktivt med en positiv förändring av bilden som finns om domare samt lyfta möjligheterna som domarrollen har att erbjuda. Vi har i alla idrotter fantastiska ambassadörer på alla nivåer som vi måste lyfta fram och lära av.”

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info