Hoppa till sidans innehåll

Svenska ishockeyförbundet startar nationellt DAIF-projekt

14 DEC 2015 07:30
Domaransvarig i förening (DAIF) är en enormt viktig kugge för att skapa en god miljö för unga domare att trivas och utvecklas i. Därför startar nu Svenska Ishockeyförbundet ett projekt riktat mot DAIF för att säkerställa rekryteringen av nya domare och förutsättningar för att behålla domare för framtiden.
  • Skapad: 14 DEC 2015 07:30

DAIF - en viktig kugge

Svenska Ishockeyförbundet har tidigt fastslagit att domaransvarige i föreningen (DAIF) är en väldigt viktig kugge i arbetet med att skapa en god domarverksamhet inom svensk ishockey. Det är viktigt att denna funktion finns och fungerar oavsett vilken storlek föreningen har eller vart i landet föreningen är aktiv. Ett gott DAIF arbete säkerställer en god miljö och genomförande av matcher på ungdomsnivå samt säkerställer rekryteringen av nya domare till distriktsnivå.

”Det är inga tveksamheter i att DAIF har en av de viktigaste funktionerna i vår domarverksamhet, närheten och aktiviteten i föreningslivet är en viktig funktion för att skapa möjligheter för aktiva medlemmar att få vara i olika roller och tillhörigheter i föreningslivet.”

Projektgrupp för DAIF startas upp

För att skapa förutsättningarna för distrikten samt föreningarna ute i landet att arbeta på ett gott sätt med DAIF så har Svenska Ishockeyförbundet satt ihop en projektgrupp som ska arbeta med denna fråga och utarbeta en verktygsbank som föreningar kan ha som grund mallar i sitt arbete.

”Vi har väldigt många duktiga DAIF ute i vårt land, individer som är otroligt kreativa och aktiva i sina föreningar och som ger en stabilitet och trygghet i föreningens övriga delar. Att få tag på deras lyckade insatser och koncept och samla dessa i en ”verktygslåda” för övriga föreningar att kunna hämta inspiration ur blir en viktig kugge i vårt framtida arbete med att förstärka rollen DAIF i alla föreningar.” -säger Joel Hansson, domaransvarig på Svenska Ishockeyförbundet.

För svensk ishockey är det viktigt att vi arbetar med väldigt konkreta projekt och där vi har tydliga målsättningar och tidsramar för att få ett bra resultat. DAIF projektet startar upp under december månad och projektgruppen kommer att bearbeta och arbeta med dessa frågor fram till september 2016 då slutrapporten och dess verktyg kommer att presenteras och spridas till föreningar och distrikt.

-”Det känns jättekul att vi kan hitta tydliga sätt och vägar för att jobba med ett sådant här viktigt ämne, jag är övertygad om att detta kommer bli ett efterlängtat och viktigt dokument för framtida arbete i våra föreningar!” fortsätter Joel.

Fakta om DAIF-Projektet:

- 10 individer från hela Sverige kommer att arbeta för att få fram goda exempel och arbetssätt för DAIF i olika sorters föreningar.

-  DAIF är den individ i en förening som jobbar med domarfrågor och som tillsammans med DAIF ansvarige i distriktet samarbetar i frågor som exepelvis rekrytering av nya distriktsdomare.

- DAIF projektet har en beräknad sluttid på september 2016. 

Du kan följa DAIF-projektet här. 

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info