Hoppa till sidans innehåll

Undersökning om domarnas arbetsmiljö

04 JUN 2015 14:30
Svenska Ishockeyförbundet inleder en omfattande undersökning om svenska ishockeydomares arbetsmiljö.
  • Skapad: 04 JUN 2015 14:30

Klimatet för ishockeydomare har hårdnat under senare år. Vi har problem med att rekrytera tjejer och killar som vill börja döma ishockey. Vi har även problem med att allt för många slutar döma ishockey för tidigt. Problemet börjar bli akut på vissa platser - och nu måste vi bryta den trenden.

Kartläggning kommer att genomföras

Svenska Ishockeyförbundet kommer tillsammans med Stiftelsen Friends genomföra en kartläggning för att undersöka hur svenska hockeydomare upplever sin arbetsmiljö. En första åtgärd är att bilda en uppfattning om varför så många väljer att sluta som domare efter en kortare tid samt hur arbetsklimatet är.

”Det känns mycket bra att vi nu tillsammans med Stiftelsen Friends kan kartlägga våra svenska domares arbetsmiljö. Resultatet av undersökningen kommer användas i det framtida arbetet med domarutveckling” säger Tomas Thorsbrink, domarchef på Svenska Ishockeyförbundet.

Vilka får ta del av enkäten?

Alla som har varit aktiva som domare de senaste fem åren kommer att få möjligheten att svara på Svenska Ishockeyförbundets samt Stiftelsen Friends webbaserade kartläggningsenkät som innehåller frågor kring trygghet, trivsel, attityder och förekomst av kränkningar. Att fylla i enkäten tar cirka 15 minuter. Det är viktigt att så många som möjligt tar sig tid att svara på denna undersökning. Alla som svarar på enkäten är anonyma.

Enkäten kommer att skickas ut via mail till alla domare som har haft en mailadress registrerad i TSM de senaste fem åren. Totalt innebär det att cirka 4200 personer kommer att få ta del av enkäten. Svarsperioden pågår mellan den 5 juni och den 19 juni 2015.

Tomas Thorsbrink John Fransson Niklas Boström
Domarchef Domarutveckling Ansvarig idrottssamarbeten
Svenska Ishockeyförbundet Svenska Ishockeyförbundet Stiftelsen Friends
This is a mailto link This is a mailto link This is a mailto link
Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info