Hoppa till sidans innehåll

Best Practice - våra goda exempel runt om i landet: Dalarna

18 MAJ 2016 08:00
Dalarnas Ishockeyförbund genomför sommarhockeyskola för domare.
  • Skapad: 18 MAJ 2016 08:00

Domare träffas under en intensiv vecka i Leksand

Dalarnas ishockeyförbund arbetar aktivt för att stimulera sina domares inlärning och att skapa möjligheter att ge intresserade domare fler möjligheter att lära sig och utvecklas som ishockeydomare. Under sommaren kommer man att ge möjligheten för intresserade domare att få träffas under en vecka i Leksand och genomgå teoretisk utbildning, olika praktiska övningar och coachning i matchtillfällen få arbeta med att utveckla sig som domare på ett grundligt sätt.

Conny Midér är utbildningsansvarig för domarkommittén i Dalarna och tycker att sommarskolan är ett välkommet och efterfrågat inslag.
-”Som hockeydomare så har du sällan rena träningstillfällen mot att döma, särskilt så saknar du kopplingen direkt från teori till praktik och att få direkt feedback, det är något som vi kommer att fokusera på här under sommarens domarskola. Vi har många intresserade domare som vill lära sig mer och nu har vi en möjlighet till inlärning och utveckling där vi normalt sätt har väldigt lite aktiviteter.

"En fantastisk gemenskap"

En av instruktörerna är Alexander Andersson som till vardags är förbundsdomare.
-”Jag tror att det man kommer att få ut allra mest under utbildningsveckan är den fantastiska gemenskapen och den goda stämningen som man får tillsammans med andra individer som brinner för domarskapet och för att utvecklas som både person och domare.”

Vill du veta mer om arbetet som Dalarnas Ishockeyförbund genomför och deras arbete med sommarskola, kontakta gärna Dalarnas ishockeyförbund och utbildningsansvarige i domarkommittén, Conny Midér på  070-798 08 06.

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info