Hoppa till sidans innehåll

Fem snabba: Julia Johansson efter Universiaden i Kazaktstan

16 FEB 2017 15:00
Julia Johansson är nyligen hemkommen från Universiaden i Almaty, Kazakstan, där hon dömde finalen i damernas turnering. Här berättar hon kort om turneringen och kommande utmaningar.
  • Uppdaterad: 16 FEB 2017 15:49

Julia - du är nyligen hemkommen från Universiaden i Kazakstan, hur summerar du turneringen i efterhand?
Det var en väldigt häftig turnering med ett stort arrangemang med allt från invigningen till allt runt omkring matcherna. Det var en ganska stor blandning mellan lagen, vissa höll inte lika hög nivå som andra. Jag tyckte dock jag fick jämna och bra matcher rakt igenom vilket var jättekul. Vi var en blandad domargrupp med domare från hela världen som gjorde turneringen verkligen minnesvärd.

Du fick även den stora möjligheten att döma finalen i turneringen. Berätta lite om upplevelsen, hur var det att döma en final?
Finalen blev inte allt som jag hade föreställt mig, spelmässigt blev det väldigt stökig ishockey som gjorde att den blev väldigt svår. Även att många yttre omständigheter med isen och så skapade flera utmaningar för oss i teamet att hantera. Men när allt var över så var väldigt nöjda och kände oss stolta över att vi kom igenom och klarade av matchen.

Vilka erfarenheter tar du med dig hem?
Att alltid vara förberedd på att vad som helst kan hända oavsett om det är gruppspel eller finalmatch. Sen är det jättesvårt, hela upplevelsen och turneringen är en jättehäftig upplevelse och erfarenhet som jag tar med mig hemåt.

Nu var ni borta i nästan två veckor - vad är viktigt att tänka på när man är på turnering under så lång tid?
Man måste verkligen känna efter hur man själv vill ladda upp och vara fokuserad. Några åkta och såg andra saker medan jag själv ville fokusera och vila ut lite mer. Återhämtningen blev enormt viktigt då allt vara nya intryck och händelser. Vi hade bra val även med maten så att få ny energi var inga problem.

Om ni ser framåt så väntar både slutspel och kvalspel i SDHL, hur är känslan för slutet av serien och säsongen?
Jag känner mig verkligen boostad med ny energi efter turneringen här, det ska bli enormt roligt att få gå in i slutspelet och få prestera på en hög nivå i dessa viktiga matcher. Säsongen har varit jämn med flera bra matcher som jag förväntar mig ska fortsätta in i både kval- och slutspelet.

Vi tackar Julia för pratstunden och önskar lycka till inför avslutningen av säsongen.

Skribent: John Fransson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info