Hoppa till sidans innehåll

Fem snabba: Richard Magnusson om Asian Winter Games

03 MAR 2017 08:55
Richard Magnusson gör sin första säsong som huvuddomare i HockeyAllsvenskan och är nyss hemkommen från sitt första internationella uppdrag, vi fick en möjlighet att ta fem snabba med Richard om Asian Winter Games.
  • Uppdaterad: 03 MAR 2017 09:54

Richard, Aisan winter games var din första internationella turnering, hur var dina förväntningar inför turneringen?
Egentligen valde jag att lägga förväntningarna på mig själv, då jag inte hade en aning om vad jag kunde vänta mig. Såg till att vara i bra fysisk form & påläst på Internationella regelboken.

Asian Winter Games är en turnering som är relativt okänd i Sverige men stor i hela Asien, vilka lag deltog och hur var spelet jämfört med det du dömer hemma vanligtvis?
Kyrgyzstan, Malaysia, Macau, Qatar, Kuwait, Turkmenistan, Indonesien, Filippinerna. Dom är i startgroparna om man jämför med Sverige. Några av spelarna hade inte spelat en match med domare i innan. Jag gav en spelare i Macau utvisning för Charging, han blev otroligt stolt och fick det som smeknamn i laget!

Så här nu i efterhand, vilka intryck tar du med dig hem från den här upplevelsen?
Att vara på ett stort mästerskap med allt var det innebär var fantastiskt kul & givande. Annars är det glädjen och viljan hos spelarna, ledarna och domarna från dessa länder som jag tar med mig. Ingen tar hockeyn för givet och varje match var en stor fest. 

Du gör ditt första år som huvuddomare i HockeyAllsvenskan, hur har du upplevt övergången från hockeyettan till hockeyallsvenskan?
Hockeyettan förbereder både domare och spelare med bra och viktiga matcher, men självklart är det en stor skillnad med alltifrån media till resor och så vidare. Man styrs rätt med bra stöttning av erfarna kollegor & ledning, Hockeyallsvenskan är ju yttersta nivån med 3 domarsystem så det gäller att vara utvilad och förberedd inför matcherna. 

Slutligen, säsongen närmar sig sitt slut, vilka mål och händelser ser du fram emot?
Finns många spännande och viktiga matcher både i toppen och botten av tabellen. Oavsett om det blir matcher i Meca Hockey Race eller kvalserien till HockeyAllsvenskan så blir det väldigt roligt men också väldigt krävande.

 

Vi tackar Richard för pratstunden och önskar ett stort lycka till i kommande matcher.

Skribent: Joel Hansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info