Hoppa till sidans innehåll

FK-konferens genomförd i Gävle med gott resultat

16 MAJ 2016 14:34
Helgens FK konferens bjöd på intensiva och spännande workshops och diskussioner kring domarverksamheten på bredden. På agendan stod diskussioner om rekrytering, utbildning, utveckling och administration.
  • Skapad: 16 MAJ 2016 14:34

"Träffen visar verkligen Att vi är en stor verksamhet med våra 22 distrikt och 5000 domare, detta speglades också i samtalen genom våra olika förutsättningar och arbetsmetoder både nu och framöver" säger Joel Hansson. 

DAIF och arbetsmiljön i ishallarna återkommande punkter

DAIF och arbetsmiljön för domaren blev två återkommande punkter i alla arbetsområden.

-"Våra diskussioner blev alla riktade till vikten av att förankra en god domarverksamhet i föreningslivet via en fungerande DAIF. Alla distrikt såg vikten av ett framtida arbete med fokus på att arbeta nära och direkt i föreningen och att detta blir ett medel som säkerställer kvalitén på allt arbete i alla delar av domarverksamhetens delar." 

Arbetsmiljön i våra ishallar och arenor blev också en diskussionspunkt som kom igen i många diskussioner, att aktivt på distrikts- och föreningsnivå arbeta för att säkerställa en god och utvecklande arbetsmiljö för domare på alla nivåer. 

-"Som yngre domare blir matcherna de tillfällen som finns för träning, att miljön kring matcherna är god och stöttande bygger en bra grund för utveckling och inlärning för nya domare. Denna miljö skapas inte enbart direkt i ishallarna där det bedrivs barn och ungdomsidrott. Attitydsförändringen och klimatet sätts också i högre serier så som SHL, HockeyAllsvenskan, Riksserien och HockeyEttan och speglar av sig i vår övriga verksamhet. Här behöver vi ta ett gemensamt krafttag över serierna och i hela hockeyfamiljen."

Domare 2022 kommer att genomsyra verksamheten

Arbetet under helgen kommer att verka aktivt genom projektet Domare 2022 som kommer genomsyra det utvecklingsarbete som svensk hockey ska genomföra under en sexårsperiod och stimulera bredd och elitverksamheten.

Som direkta och konkreta mål efter den genomförda träffen sattes att alla distrikt ska se över vad man kan genomföra lokalt gällande att utveckla DAIF och arbetsmiljön för domarna och att detta ska redovisas till varandra och internt i distrikten under september månad. 

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info