Hoppa till sidans innehåll

Inför Dam-VM med Gabriella Gran

22 MAR 2017 09:00
Årets Dam-VM går i Plymouth, USA - och Gabriella Gran är en av de uttagna domarna. Här får vi ta del av hennes tankar inför mästerskapet.
  • Skapad: 22 MAR 2017 09:00

Den 31 mars inleds årets Dam-VM i Plymouth, USA, och Gabriella Gran är en av de uttagna svenska domarna. Efter att precis ha avslutat säsongen i Sverige med finalserien i SDHL ställer nu Gabriella om fokuset inför årets världsmästerskap.

Q: Vi närmar oss slutet av säsongen och ett nalkande VM. Hur har du upplevt säsongen hittills och har du förberett dig på något annorlunda sätt inför kommande turnering?
A: Jag har en bra känsla när jag går in på sista etappen av säsongen. Jag har haft bra och täta matcher säsongen igenom, både nationellt och internationellt vilket givetvis känns bra. Förberedelsen inför turneringen har sett ut som inför andra turneringar, så det har handlat om att hålla mig till rutinerna mestadels.

Q: Årets turnering avgörs i USA, hur är känslan och få komma till en sådan turnering i ett land där fokuset på damhockeyn är så pass stort? 
A: Jag ser verkligen fram emot turneringen och jag tror att hela turneringen kommer att bli fantastisk. Jag hade ju turen att få döma VM i Kanada förra säsongen där stämningen var magisk. Även slutspelet i SDHL har haft en härlig inramning så jag förväntar mig inget annat nu heller.

Q: Ett VM består av lag från flera länder och på olika nivåer, hur förbereder man sig och kan man scouta lagen och spelarna på något sätt inför en turnering? 
A: Nu när jag gör mitt tredje raka VM känns det som att jag börjar ha ganska bra koll på lagen från matcher, dels från tidigare VM turneringar men också nationsturneringar under säsongen. Mer tid på scouting än så innan turneringen brukar jag inte lägga. Då håller jag hellre lite koll under turneringens gång och ser hur lagen känns. 

Q: Detta är den sista VM turneringen inför OS kommande säsong, hur ser er satsning och tankar till den kommande turneringen?
A: Mitt enda fokus just nu är att prestera i Plymouth och knipa sista matchen. Givetvis har nästa säsong och faktumet att det är OS-säsong funnits med under säsongen men just nu lägger jag den tanken åt sidan och tar upp den när den här säsongen är slut. 

Svenska Ishockeyförbundet önskar Gabriella lycka till i årets VM-turnering!

 

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info