Hoppa till sidans innehåll

Inför Dam-VM med Veronica Johansson

23 MAR 2017 11:00
Årets SDHL-säsong är avslutad - och nu skiftar Veronica Johansson om siktet till VM i Plymouth.
  • Skapad: 23 MAR 2017 11:00

Veronica Johansson representerar tillsammans med Gabriella Gran den svenska domarkåren på årets VM i Plymouth. Igår fick vi läsa om Gabriella Grans tankar inför turneringen, nu berättar Veronica om sina förberedelser. 

Q: Vi närmar oss slutet av säsongen och ett nalkande VM. Hur har du upplevt säsongen hittills och har du förberett dig på något annorlunda sätt inför kommande turnering?
A: Det har varit en bra säsong där jag haft bra matcher med bra kollegor och tagit små kliv i min utveckling. Det har varit en tuff höst då jag påbörjade en PT/fystränarutbildning efter förra säsongen som fortsatte fram till jul, samtidigt som jag gick upp i tid på jobbet, så det blev en tuff höst. Prio blev att försöka få ihop alla bitar utan att något blev lidande så det har varit positivt döma bra matcher då totala matchningen blev mindre i och med att utbildningen ägde rum även på helger. Jag har inte gjort något annorlunda annars mot tidigare säsonger.

Q: Årets turnering avgörs i USA, hur är känslan och få komma till en sådan turnering i ett land där fokuset på damhockeyn är så pass stort?
A: Det ska bli väldigt roligt att få döma ett mästerskap där damhockeyn är stor. Nu har jag erfarenheten med mig från Kanada förra året som jag kan bära med mig och lägga mer fokus på min uppgift. Sen får vi se vad som händer med just värdnationen USA som ställer krav och "hotar" med att dra sig ur mästerskapet.

Q: Ett VM består av lag från flera länder och på olika nivåer, hur förbereder man sig och kan man scouta lagen och spelarna på något sätt inför en turnering?
A: Det är svårt att direkt scouta lagen innan turneringen. Nu har vi en del  av de utländska spelarna i SDHL så man har en väldigt bra koll på just dom spelarna. Jag har dömt några av nationerna under säsongen och det är alltid några spelare som spelat under säsongen som får vara med och representera sitt land. Jag har också dömt deltagande länder under flera års tid och har ganska god kännedom om många spelare i de olika lagen, men det är klart att man kollar extra på laguppställningarna och de matcher man inte dömer för att få en uppfattning om de olika spelarna och hur de spelar.

Q: Detta är den sista VM turneringen inför OS kommande säsong, hur ser er satsning och tankar till den kommande turneringen?
A: Först och främst hoppas jag kunna göra en bra VM-turnering. I flera års tid har siktet varit inställt på att fightas om en plats till OS 2018, och jag hoppas att jag genom dom här åren också kunnat visa det för de som slutligen bestämmer vilka som kommer få det ärofyllda uppdraget. Gällande min fortsatta satsning efter VM kommer fokus vara sommarträning där jag hoppas kunna ta ytterligare kliv i min fysiska status, egentligen fortsätta jobba på som jag gjort tidigare.

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info