Hoppa till sidans innehåll

Intervju: Jessica Lundgren - inför U18 Dam-VM

03 JAN 2017 10:09
Mellan den 7-14 januari så genomförs U18 dam-VM i Tjeckien. Svenska ishockeyförbundet har 3 domarrepresentanter som blivit uttagna till att döma turneringen.
  • Uppdaterad: 03 JAN 2017 11:03

Årets upplaga av U18 dam-VM genomförs i städerna Zlin och Prerov i Tjeckien. Svenska Ishockeyförbundet har inte enbart sitt landslag på plats utan finns även representerade med 3 domare på turneringen. Huvuddomare Katarina Timglas samt linjedomarna Liv Andersson samt Jessica Lundgren har blivit uttagna av IIHF till turneringen. Vi ringde upp SDHL linjedomaren Jessica Lundgren och pratade med henne om tankar inför kommande turnering.

Hur har känslan varit så här långt på säsongen?

Det har varit en bra känsla hela säsongen, jag har dömt bra matcher med hög kvalité som kännts väldigt givande. Jag har kännt att matcherna jag haft har givit mig en riktigt bra trygghet och grund inför kommande uppdrag.  

Vilka förväntningar har du inför turneringen?

Jag har höga förväntningar inför turneringen, jag tror det kommer vara många bra matcher i ett högt tempo och med ett bra tekninskt spel. Jag tror att konkurensen mellan oss domare, om att få dem bästa matcherna kommer vara hög vilket känns väldigt motiverande.

Vad vet du om lagen som deltar i turneringen?

Det är ju de bästa länderna som samlas och toppnationerna i seniorturneringarna har även väldigt bra U18 lag, så självklart kommer det bli väldigt tighta och bra matcher oavsett vilka lag som möts. Man kan inte räkna bort nått lag och man får vara på tå i varje match och vara fokuserad från start till mål. Slappna av det kan vi göra först på resan hem.

Vad är det absolut roligaste med att få delta på internationella turneringar?

Verkligen allt med att bli uttagen till en turnering är roligt, det är fulla dagar med bara massa bra hockey där man umgås och dömer med domare som delar samma drömmar och ambitioner. Att sedan få ta sig till olika delar av världen för att uppleva världens bästa ishockey är ju en förmån i sig.

Efter turneringen så stundar bland annat slutspelet i SDHL, hur laddar du inför det?

 I år börjar laddningen tidigt och jag vill verkligen vara på topp från nu fram till sista matchen. Det blir viktigt att sen en helhet för att ge sig själv de bästa förutsättningaran. Sömn, kost och träning bli viktiga faktorer för att skapa en bra grund att stå på inför de tuffa matcherna.

Svenska ishockeyförbundet tackar Jessica för samtalet och önskar henne samt övriga domare ett stort lycka till i den kommande turneringen.  

Skribent: Joel Hansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info