Hoppa till sidans innehåll

Intervju: Julia Johansson om IIHF-debuten

17 OKT 2016 11:48
SDHL-domaren Julia Johansson debuterar internationellt med OS-kval i spanska San Sebastian den 3-6 november. Här är hennes tankar inför debuten.
  • Uppdaterad: 03 JAN 2017 10:17

Q: Julia Johansson, stort grattis till din första turnering som Linjedomare för IIHF. OS kval grupp H i Spanska San Sebastian mellan 3-6 november. Hur är känslan inför ditt första internationella uppdrag? 
A: Tack så mycket! Jag är jätteglad att jag fått möjligheten att åka på denna turnering. Det är klart att jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är nervös, men det är väl sådant som tillhör. Jag är förväntansfull och det ska bli hur kul som helst.

Q: Vad vet du om lagen som ska spela i kvalet? 
A: Jag vet faktiskt ingenting om lagen.

Q: Förbereder du dig något speciellt nu innan kvalspelet?
A: Än så länge förbereder jag väl mig inte något speciellt. Utan jag försöker hålla igång som vanligt under säsong. Framförallt så försöker jag hålla igång både kropp och knopp, med både matcher, träning och lite regelläsning, samt vila. Det är mycket matcher på hemmaplan, då alla serier äntligen har dragit igång.

Q: Hur kom det sig att du började döma ishockey och hur länge har du dömt?
A: Det är nog lite min pappas fel/förtjänst att jag började döma. Han har själv varit domare och även på andra sätt varit involverad i domarverksamheten. Som liten var jag alltid med honom. Så jag är mer eller mindre uppvuxen i den miljön. 

Jag har själv spelat ishockey och ett år bestämde jag mig för att gå en föreningsdomarkurs. Jag ville testa på hur det var, då jag tyckte det verkade intressant. Jag dömde några matcher i föreningen och tyckte det var roligt. När det inte längre fanns möjlighet för mig att spela hemma i föreningen jag tillhörde, bestämde jag mig för att lägga av med hockeyn och satsa helhjärtat på att döma. Dessutom tyckte jag det var roligare att döma. Jag ångrar mig inte en sekund.

Jag gör min sjätte säsong som domare, varav de två första var på föreningsnivå.

Q: Vilka målsättningar har du satt för säsongen? Har du några mål som du strävar mot generellt?
A: En målsättning för säsongen att få döma damernas slutspel i SDHL. Förra säsongen hade jag en kvartsfinal och det hade varit roligt att kunna slå det. En annan målsättning för säsongen var att få döma internationellt. Den målsättningen får jag ju snart möjlighet att uppfylla. Några mål som jag strävar mot generellt är att hela tiden försöka utvecklas och bli bättre. 

Vi önskar Julia ett stort lycka till!

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info