Hoppa till sidans innehåll

Intervju: Katarina Timglas och Gabriella Gran inför OS-kvalspelet

09 DEC 2016 09:00
Katarina Timglas och Gabriella Gran ger sig iväg på OS-kval i Frankrike respektive Norge. Vi fick en pratstund med duon inför avfärd.
  • Skapad: 09 DEC 2016 09:00

Under nästa vecka rullar damernas OS-kval vidare, och Sverige har två domare på plats. Katarina Timglas reser till franska Cergy-Pontoise där Grupp E avgörs, och Gabriella Gran åker till vårt västra grannland Norge för att döma i Stavanger där Grupp F spelas.

1. OS-Kvalen blir de sista stegen inför turneringen i Sydkorea 2018,vilka är era förväntningar på respektive kvalspel som ni ska på?

KT:  Jag har höga förväntningar och hoppas på tuffa och tajta matcher där mycket står på spel. Det är ett bra genrep inför VM, men också att få känna på lagen som tävlar om en OS-plats.

GG: Det ska bli kul att ”kicka igång” den internationella säsongen på riktigt. Jag har väldigt stora förväntningar inför kvalet. Jag har träffat nästan alla kollegor tidigare - dessutom har jag två svenska linjedomare med mig vilket alltid är kul - och det känns som en bra grupp vilket givetvis känns tryggt. Det blir lättare ett prestera med ett bra team med sig. Att det är sista etappen innan OS är inget jag lägger något speciellt fokus på. Det gäller att prestera på varje turnering och varje match.

2. Ni befinner er själva i en satsning mot OS precis som lagen, kan ni berätta lite hur den satsningen ser ut?

KT: Det är en satsning där ett av delmålen blir OS-kvalet men också VM i januari för min del. Vi har bra stöttning från förbundet med träningsprogram men även mental träning som är en viktig del när man har som mål att tävla om dom bästa platserna på ett OS.

GG: Satsningen är ett samarbete med bland annat Bosön där vi får stöttning både med våran träning, både fysiskt och metalt. Vi har också en annan matchning jämfört med tidigare säsonger. Istället för att trycka in så många matcher som möjligt under säsongen så ligger det mer tanke bakom matchningen. Med färre matcher får vi till den tredje pusselbiten som varit svår att få till tidigare, återhämtning. Vilket har gjort att vi får ut mer av både den egna träningen men också matcherna. 

3. Vi befinner oss i december månad och SDHL har spelat 23 omgångar, vilka är era tankar än så länge? Vilka förhoppningar har ni på slutet av serien? 

KT: Jag är imponerad av vilket kliv SDHL har tagit sedan förra säsongen men framför allt säsongen innan det,2014. Det är inte bara bättre fart utan även passningstempot är bättre. Det är kul att vi kan utveckla vår liga hela tiden. Jag tycker det är ett bevis när vi har Europas bästa spelare som vill komma till oss och spela. Slutspelet kommer bli det bästa och tajtaste som vi haft tror jag. Det ser man redan nu i grundspelet att det blir tuffa och jämna matcher. Jag ser fram emot det väldigt mycket. 

GG: Det är alltid lika kul att se hur ligan utvecklas säsong efter säsong och den här är inget undantag. Det ska bli riktigt kul att se hur säsongen fortsätter och hur andra halvan kommer att bli. Jag tror vi får en intressant vår som kan sluta hur som helst! 

Svenska Ishockeyförbundet önskar Gabriella och Katarina lycka till i kommande OS-kval samt inför fortsättningen av SDHL!

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info