Hoppa till sidans innehåll

Intervju: Tomas Thorsbrink efter U20-VM i Tallin

22 DEC 2016 09:27
Tomas Thorsbrink är vår färskaste IIHF-supervisor. I helgen som gick åkte han på sitt första internationella uppdrag.
  • Skapad: 22 DEC 2016 09:27

Tomas, du var på ditt första uppdrag som IIHF-supervisor. Var genomfördes turneringen och vilken typ av turnering var du uttagen till?

Jag var på en mycket rolig turnering i Tallinn, Estland. Turneringen var U20 Div IIA. Deltagande länder var Estland, Litauen, Rumänien, Kroatien, Japan och Nederländerna. Turneringen varade i sju dagar med totalt 15 matcher för mig.

Som ny IIHF-supervisor, finns det något speciellt program som man ingår i?

Jag ingår i ett traineprogram under detta år vilket innebär att jag på min första turnering hade med mig en handledare/mentor som var Kim Pedersen från Danmark. Kim sitter med i IIHFs officiating committé och är också IIHF-supervisor. Vi är totalt sju stycken nya supervisors som ingår i traineprogrammet. Traineprogrammet pågår denna säsong.

På turneringen fanns det domare från flera olika länder. Vilken du tycker du är den största skillnaden när det gäller coachning av dessa domare till de domare man coachar hemma i Sverige?

Vi hade fyra HD - från Belgien, Slovenien, Storbritannien, Italien - samt sju LM - från Island, Estland , Slovenien, Tjeckien, Belgien, Finland. Domarkvaliteten var mycket bra. Jag försöker coacha domarna på samma sätt som jag gör här hemma i Sverige. Ser mig själv som en medlem i domarteamet och försöker förstärka domarna positiva egenskaper samt försöker finna lösningar på det som behöver justeras/förbättras. Domarna var från början lite ovan med detta coachningssätt men jag fick mycket positiv feed-back och alla tyckte att det är på dessa sätt supervisors ska arbeta. Vi jobbat också med att ta fram videoklipp på situationer/arbetsmönster som vi sedan gick igenom med domarna.

De domare som var på denna turnering är framförallt mycket bra skridskoåkare och bra matchledare.

Hur ser framtiden ut, har du några kommande internationella uppdrag?

Nästa uppdrag för mig blir Vinteruniversiaden i Kazakstan i slutet på januari.

Svenska Ishockeyförbundet tackar Tomas för pratstunden. 

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info