Hoppa till sidans innehåll

Kursperioden för förbundsdomarna avslutad

24 AUG 2016 11:38
I helgen genomfördes kursen för Förbundsdomare Kategori C samt SDHL-domarna, och med det avslutades kursperioden för förbundsdomarna inför säsongen 2016/2017.
  • Skapad: 24 AUG 2016 11:38

Tre förbundskurser genomförda

Domare från SHL och HockeyAllsvenskan möttes upp på Lidingö mellan den 11-14 augusti för att genomföra den årliga utbildningen för domarna i respektive serie. Under utbildningshelgen så genomfördes arbeten kring regelverket, arbetsmönster och rutiner inför kommande säsong samt flertalet övningar inom teambuilding och idrottspsykologi för att svetsa samman domarna inför den stundande säsongen.

Alla domare i HockeyAllsvenskan och SHL genomför årliga utbildningar där man genomför olika fysiska tester, tester på is samt teoretiska tester om regelverket.

Domarna i Hockeyettan samt SHDL genomförde sina kurser i helgen i Gävle, och Svenska Ishockeyförbundets domaransvarige Joel Hansson sammanfattar årets kursperiod på följande sätt:
-”Det är väldigt positivt att se att vi för varje år förbättrar våra fysiska tester och att våra domare blir bättre förberedd på  kommande säsongs uppgifter. Vi fortsätter ständigt vårt arbete med att likrikta våra tolkningar av regelverket och jag tror med den kommande fortbildningsplattformen så kan vi utveckla det vi lär oss under kursen till att aktivt arbeta med det även under säsongen.”.

De kommande veckorna kommer regions- distrikts- samt ungdomsdomare genomföra sina kurser.

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info