Hoppa till sidans innehåll

Mikael Holm inför U18-VM

10 APR 2017 11:17
Mikael Holm är tillsammans med Emil Yletienen den svenska domarkårens representanter i U18-VM i Slovakien. Här får vi ta del av Mikaels tankar inför turneringen!
  • Uppdaterad: 10 APR 2017 11:29

Mellan den 13-23 april spelas J18-VM i Slovakien, i Poprad och Spisska Nova Ves. Mikael Holm från Skärhamn är tillsammans med linjemannen Emil Yletienen Sveriges domarrepresentanter, och här får vi ta del av hans tankar när han förbereder sig för avfärd.

Q: U18 VM i Slovakien stundar, hur är känslan inför turneringen? 
A: Känslan är bra. Kroppen känns pigg och förberedelserna har flytit på. Jag är taggad och ser fram emot denna turneringen väldigt mycket.

Q: Vad vet du om lagen som ska delta på turneringen? Hur scoutar man dem? 
A: Jag fick förmånen att döma en träningsturnering i Sundsvall för att få lite bättre koll på lagen men även vilken typ av hockey man kan förvänta sig.  Sedan gäller det att se så många matcher som möjligt under turneringen för att lära sig hur lagen spelar, hur coacherna agerar samt vilka spelare som sticker ut åt olika håll. Allt för att vara så förberedd som möjligt när pucken släpps.

Q: Efter att ha dömt SHL och seniorhockey hela säsongen, hur ställer man om till en juniorturnering och hockeyn som spelas där?
A: Jag tror inte att omställningen blir så stor då både SHL och J18-VM spelas med mycket fart. Så för mig gäller det att precis som vanligt jobba mycket med skridskoåkning och fokus. Spelarna kommer ge allt hela tiden och jag som domare måste vara förberedd på detta. 

Q: Hur upplever du att olika internationella uppdrag utvecklar dig som hockeydomare? 
A: Denna säsong har jag fått äran att döma mycket matcher internationellt. Jag känner att man utvecklas hela tiden av att döma i andra länder med domare som kanske inte jobbar på samma sätt som vi gör i SHL. Detta gör att man plockar med sig små pusselbitar hem för att förfina detta till något som passar mig som individ. Jag jobbar hårt för att få fortsätta min internationella karriär som förhoppningsvis bara börjat.

Svenska Ishockeyförbundet tackar för pratstunden och önskar Mikael och Emil lycka till i Slovakien!

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info