Hoppa till sidans innehåll

Referee showcase genomförs för första gången

22 APR 2017 12:00
Den 21a maj genomför Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med SHL och HockeyAllsvenskan för första gången ett så kallat ”Referee Showcase”.
  • Uppdaterad: 16 JUN 2017 09:42

Referee showcase ett tillfälle för framtida elitdomare

Referee Showcase är ett mötes- och testtillfälle för dels Förbundsdomare som i dag dömer HockeyEttan och J20 Superelit samt för spelare som varit aktiva på en hög nationell nivå och som nu önskar att bli domare. Under dagen kommer dels respektive liga att presentera sig och sitt arbete med domarverksamheten samt de krav och förväntningar som finns för domare som vill verka på yttersta elitnivå, deltagarna kommer även få möjligheten till personliga möten med respektive ansvariga samt att få genomföra olika fysiska tester som är mer djupgående än de tester som genomförs under Ishockeyförbundets ordinarie utbildningstillfällen.

Hansson: "Något vi saknat under flera år"

Joel Hansson - Domaransvarig på Svenska Ishockeyförbundet - är positiv till genomförandet av ett Referee Showcase:
-”Referee Showcase är verkligen något vi saknat under flera år, att skapa ytterligare ett tävlingsmoment för våra domare är en nyckel för att fortsätta den positiva utvecklingen av framtidens elitdomare även möjligheten till personliga möten på ett tidigt stadium mellan ansvariga i respektive liga samt våra domare som kommer upp underifrån skapar en större förståelse för vad som krävs samt synliggör individernas olika sidor både på isen samt på sidan av isen.”

Ett bra tillfälle att visa upp sig

 

Tomas Thorsbrink på HockeyAllsvenskan säger följande om tillfället:
-”Ett fantastiskt tillfälle för oss att få träffa framtidens HockeyAllsvenska huvuddomare och linjemän. Ett bra möjlighet där vi samlar både toppen av HockeyEttandomarna samt de spelare som nu vill fortsätta sin hockeykarriär som domare. Det kommer att bli en tuff dag så det gäller att alla kommer väl förberedda både mentalt och fysisk”.  

Peter Andersson på SHL ser flera viktiga moment i genomförandet:
-”Jag ser det som ett ypperligt tillfälle för SHL att få träffa våra framtida möjliga SHL domare personligen. Det är också ett bra tillfälle att ge spelare som varit aktiva på hög nivå möjligheten att visa upp sig och dessutom få en bra introduktion till arbetet som domare.”

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info