Hoppa till sidans innehåll

Rekryteringsprojekt för damdomare

03 MAJ 2017 11:28
Svenska Ishockeyförbundet söker tjejer som har spelat i SDHL eller Riksserien, och som vill testa på domarskapet.
  • Skapad: 03 MAJ 2017 11:28

Projektet "Elitdomare - Dam" sjösätts

Svenska Ishockeyförbundet satsar på rekrytering av fler tjejer till rollen som ishockeydomare, detta sker genom ett nytt projekt som går under namnet ”Elitdomare-Dam”. Projektet går ut på att tillsammans med föreningarna i SDHL identifiera och fånga upp spelare som varit aktiva i SDHL och Riksserien de senaste säsongerna som spelare och som av någon anledning slutat att spela men som önskar vara fortsatt verksamma inom ishockeyn.

Spelare har bra förutsättningar att lyckas som ishockeydomare

Domaransvarige Joel Hansson ser stora möjligheter för deltagarna i det påbörjade projektet:
-”Att skapa förutsättningar för tjejer som önskar fortsätta vara aktiva på en hög nationell och internationell nivå inom ishockeyn även om det inte är inom rollen som spelare är en jätteviktig del i att bibehålla kompetensen inom svensk ishockey och något vi ska både att värna om och investera i.

Möjligheterna till en framgångsrik karriär som domare är enorma för tjejer att lyckas och bli framgångsrika domare när man har en bra grund att stå på när det kommer till skridskoåkning och spelkänsla. Vi är övertygade om att vi kan ge möjligheten till en bra stöttning i en utmanande miljö där möjligheterna är många för dem som känner att detta projekt är något för dem. I vår damgrupp som är aktiva idag så dömer merparten av domarna på högsta internationella och nationella nivå ”

Under maj och juni månad kommer identifieringsfasen att pågå och projektet beräknas ha sin första fysiska träff i samband med en utvecklingsträff för befintliga damdomare i juni månad. 

”Att vara domare är ett fantastiskt sätt att få fortsätta vara involverad inom ishockeyn och jag tror att det finns möjligheter för flera tjejer att se att rollen som domare är precis lika utmanande och utvecklande som när man var aktiv spelare, ta chansen!” avslutar Joel Hansson.

Du kan skicka in din intresseanmälan här!

Se rekryteringsaffischen här! (PDF)

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info