Hoppa till sidans innehåll

Skridskoåkning - en färskvara

02 FEB 2017 13:37
Det är viktigt att alltid fortsätta att träna på skridskoåkningen. En domare som är en skicklig skridskoåkare har större möjligheter att ta sig till rätt positioner på isen.
  • Uppdaterad: 02 FEB 2017 13:42

Viktigt att ständigt arbeta med skridskoåkningen

Många av oss lever med uppfattningen om att en domare som är en god skridskoåkare har fått det medfött eller att det bara är så att vissa har det och andra inte. Det är i själva verket så långt ifrån sanningen man kan komma. Som domare är det oerhört viktigt att ständigt arbeta med att dels underhålla sin skridskoåkning men även för att utveckla den.

En god skridskoåkning ger dig som domare många fördelar och är en färdighet att prioritera i din utveckling. En god skridskoåkare har möjligheten att hitta rätt positioner för att kunna ta rätt beslut ur rätt vinklar, en god skridskoåkare har även möjligheten att frigöra uppmärksamhet från att fundera över hur man tar sig från punkt A till punkt B utan kan fullt fokusera på att ha uppmärksamheten på spelet och händelserna på banan. 

Det finns flera metoder för att utveckla sin skridskoåkning

Det finns flera metoder och vägar att gå för att underhålla och utveckla sin skridskoåkning, både före, under och efter säsong.

- Fortsätt spela. Många domare tappar skridskoträningen för att man väljer att inte spela längre. Många gånger räcker det med att man tränar med lag bara för skojskull för att säkerställa att man får träna och åka mycket skridskor utöver sina egna matcher.

- Nyttja friåkning. Kolla med din närmaste ishall när det finns lediga tider. Även om du inte är ensam på isen så finns det möjligheter att träna med hjälp av olika teknikövningar för att utveckla dina färdigheter.

Filmexempel på skridskoövningar

Ta chansen och använda övningarna och filmerna på hockeydomare.se för utveckla och underhålla dina skridskofärdigheter. 

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info