Hoppa till sidans innehåll

Svenska domare deltog på NHL Exposure Combine

26 AUG 2016 13:45
Tobias Björk och Andreas Malmqvist bjöds in till NHL Combine i Buffalo - dömer träningsmatcher inför World Cup.
  • Uppdaterad: 03 JAN 2017 10:17

Huvuddomaren Tobias Björk samt linjedomaren Andreas Malmqvist dömer till vardags i SHL, men deltog mellan 17 och 21 augusti att delta på NHL Combine i Buffalo, USA. NHL genomför årligen en så kallad combine vilket är ett uppvisningstillfälle för domare och spelare som har ambitionerna att arbeta för att bli framtida NHL-domare. IIHF har genom sitt samarbete med NHL fått möjligheten att skicka domare från olika europeiska länder som får visa upp sig och testas med de bästa lovande domarna från Nordamerika. Under träffen kommer domarna att testas både på och av isen samt få möjligheten att döma och visa upp sina kunskaper och färdigheter.

Domaransvarige Joel Hansson är inte förvånad att europiska domare får visa upp sig i världens bästa liga:
-” Vi vet att europeiska domare håller en väldigt hög standard ute i ishockeyvärlden och svenska domare i synnerhet är ofta utvalda att döma avgörande matcher i stora turneringar. Detta är verkligen ett tecken på att det arbete som genomförs är lyckat och att vi ska fortsätta att utvecklas ytterligare för att bibehålla och öka våra framgångar både på eliten samt bredden.”

I filmen ovanför denna artikel kan du ta del av Tobias och Andreas tankar om träffen. Första europeiske domare som blev inbjuden att delta på ett träningsläger för NHL-domare var Dag Olsson som idag är invald i Svensk ishockeys Hall Of Fame. Läs mer om ”Daggen” på Svensk Ishockeys Hall of Fame. 

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info