Hoppa till sidans innehåll

Svenska domare dömer i Danmark

01 MAR 2017 10:59
Terese Bergecliff och Maria Furberg dömer Danska damligans slutspel.
  • Uppdaterad: 01 MAR 2017 13:48

Danska Ishockeyförbundet arrangerar ett utvecklingstillfälle för damdomare i samband med sitt slutspel som äger rum i Ålborg 3-5 mars, och erbjöd Svenska Ishockeyförbundet möjligheten att skicka två domare. Domarna som tagits ut är Terese Bergecliff och Maria Furberg. Terese kommer nyligen från ett lyckat internationellt uppdrag i form av Universiaden i Almaty, Kazakstan, där hon dömde semifinalen.

Maria Furberg sadlade om till domare efter en spelarkarriär som innehöll flera säsonger i SDHL samt ett guld i Ungdoms-OS 2012, och gör nu sitt första år i SDHL.

En viktig erfarenhet

Svenska Ishockeyförbundets domaransvarige Joel Hansson utvecklar:
-"Danska ishockeyförbundet arrangerar ett utvecklingstillfälle för damdomare i samband med sitt slutspel och vi fick förfrågan att skicka två lovande domare. Maria och Terese är två talangfulla domare som är i starten för sin internationella karriär, därför tror jag en möjlighet som denna blir en viktig erfarenhet att ta med till framtiden."

Terese Bergecliff ser fram emot en lärorik turnering:
-"Det känns riktigt kul att ha blivit uttagen att döma slutspelet, det blir andra gången för mig. Det är en uppskattad turnering i damdomarkretsar; väl organiserad med härlig stämning både på och vid sidan av isen. Dessutom är det 4-domarssystem i år vilket gör det extra roligt, ser verkligen fram emot tre intensiva och lärorika dagar med ett gäng duktiga domare. "

Maria Furberg har höga förväntningar på sitt första internationella uppdrag:
-"Det känns oroligt roligt att jag fått möjligheten att resa till Danmark och döma ishockey. Att få träffa nya domare från hela Europa och se annan damhockey. Det blir förstås en ny erfarenhet att döma med fyrdomarsystemet för min del men det ska bli väldigt spännande att får lära mig något nytt! 
Eftersom det är min första säsong som domare så är det första gången jag åker utanför Sverige och dömer, det ska bli roligt och en upplevelse jag kommer ha nytta av framöver."

Svenska Ishockeyförbundet önskar Maria och Terese lycka till i Danmark. 

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info