Hoppa till sidans innehåll

Svenska Ishockeyförbundet arrangerar ett internationellt utvecklingsläger för damdomare

28 SEP 2016 09:00
Damdomare från fyra länder i samlas i Nyköping 7-9 oktober.
  • Skapad: 28 SEP 2016 09:00

Instruktörer från IIHF

Svenska Ishockeyförbundet har tillsammans med Norska Ishockeyförbundet, Ice Hockey UK samt det Danska Ishockeyförbundet samlat de mest talangfulla damdomarna till en utvecklingscamp i Nyköping mellan 7-9 oktober.

Under helgen så kommer domarna att coachas under matcherna på regionslagsturneringen för U18 samt ges utbildning i olika teoretiska moment. Instruktör för campen är Joy Johnston från IIHF som har flera VM- och OS-turneringar bakom sig i sin egna aktiva karriär.

Joel Hansson: Ett samarbete som känns spännande

”Ett samarbete över gränserna som detta känns verkligen spännande. Vi är alla länder i stort behov av att utöka vår rekrytering av tjejer som dömer ishockey. Genom att skapa attraktiva och spännande utvecklingsmöjligheter så är förhoppningen att synliggöra för fler alla de olika möjligheterna till utveckling och tävling som finns även inom domarverksamheten.

Att vi även får möjligheten att lära av domare från andra länder och knyta band och kontakter med individer från andra delar av hockeyfamiljen tror jag är en viktig ingrediens i varje domares personliga utveckling både på och av isen" säger Svenska Ishockeyförbundets domaransvarige Joel Hansson.

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info