Hoppa till sidans innehåll

Träffar och utbildningar under Maj månad

10 MAJ 2017 09:26
Vilka träffar och utbildningar äger rum under maj månad?
  • Skapad: 10 MAJ 2017 09:26

Maj är en späckad månad ur hockeyperspektiv. Förutom VM i Köln och Paris bedrivs också många träffar och utbildningar på hemmaplan. Här följer de som rör domarverksamheten:

Ordförandekonferens
Datum: 13-14 maj
Ordförandekonferens sker i Gävle för andra året i följd. På agendan står diskussioner som rör breddverksamheten, med ledorden rekrytera och behålla, samt DAIF. Deltar gör alla 22 distriktsförbund samt representanter för HockeyAllsvenskan.

Distriktsinstruktörsutbildning
Datum: 13-14 maj
Samtidigt som ordförandekonferens bedrivs distriktsinstruktörsutbildningen paralellt i Gävle. 35 instruktörer från hela landet deltar under ledning av Thomas McCarthy och Stina Nilsson. Deltagarna fördjupar sig i instruktörsrollen, samt tar del av breddverksamhetens utbildningsmaterial för säsongen 2017-2018.

Domarcoachutbildning för förbunds- och breddverksamheten
Datum: 20-21 maj
Den årliga domarcoachutbildning kommer samla cirka 40 domarcoacher från distrikts- och förbundsnivå. Utbildningen sker även den i Gävle, och fokuserar på att skapa förståelse för rollen som matchcoach, samt på hur vi arbetar med feedback och utvärdering av domarnas insatser. Norska Ishockeyförbundet kommer deltar som observatörer under träffen i syftet att utveckla den egna coachverksamheten.

Referee showcase
Datum: 21 maj
Nytt för i år är ett referee showcase som går av stapeln i Gävle. Totalt 30 deltagare är på plats. Träffen är en mötesplattform för SHL och HockeyAllsvenskan där de kan fånga upp talangfulla domare underifrån. På träffen kommer även före detta elitspelare som deltar i Svenska Ishockeyförbundets Elitrekryteringsprojekt. Läs mer om Referee showcase på denna länk! 

Svenska Ishockeyförbundet hälsar alla inbjudna deltagare välkomna. 

 

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info