Hoppa till sidans innehåll

Upptaktsräff för elitrekryteringsprojektet genomfört

30 MAJ 2016 09:48
Under söndagen den 29e maj så samlade Svenska Ishockeyförbundet och SHL 8 uttagna individer till en första informationsträff i elitrekryteringsprojektet som startade under våren 2016.
  • Skapad: 30 MAJ 2016 09:48

Åtta personer har tagits ut

Totalt har ca 30 personer som varit aktiva som spelare i någon av de högsta senior- och juniorserierna sökt till att få delta i projektet. Av dessa så genomfördes ett urval beroende på individernas bakgrund och erfarenhet som spelare, från denna uttagning så finns det erfarenheter med spel ibland annat HockeyAllsvenskan, HockeyEttan, internationella turneringar så som Continental cup samt olika ungdoms och juniorlandslag.

Dagen överträffade alla förväntningar

Joel Hansson, domaransvarig på svenska ishockeyförbundet reflekterar över denna första samling av de uttagna till projektet.
-Det var en träff som verkligen överträffade alla våra förväntningar. Vi fick möjligheten att presentera rollen domare, lyfta olika tankar och funderingar om hur man rent praktiskt blir domare efter att ha varit spelare under en längre tid och vilka egenskaper som gör en bra domare. De glädjande var alla livliga diskussioner samt alla frågor och funderingar som fanns i gruppen, jag tycker att det visade på en enorm nyfikenhet och ett stort intresse i att skapa förutsättningar för att bli domare på en hög nivå i framtiden. Att vi fick möjligheten att ha SHL-domarna Mikael Holm samt Marcus Linde på plats som bollplank och inspiratörer bidrog verkligen till en träff med högt i tak och bra diskussioner".

Joel utvecklar fördelarna med det pågående projektet. 
-”Vi har idag en stark grupp aktiva domare idag som arbetar hårt för att bli våra framtida elitdomare inom svensk ishockey. Vi behöver dock arbeta aktivt för att ytterligare utveckla vår domarverksamhet och gruppen med befintliga domare och även för att skapa naturliga möjligheter och vägar att få spelare som har en gedigen spelarbakgrund och som önskar fortsätta vara aktiva som domare inom ishockeyn".

Vill du veta mer om elitrekryteringsprojektet - klicka här!   

De uttagna individerna presenteras i samband med höstens domarkurser.

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info