Hoppa till sidans innehåll

Utvecklingsträff för tjejer i samband med Stålbucklan

10 MAR 2017 09:27
Under Stålbucklan arrangeras ett utvecklingstillfälle för tjejer som dömer på ungdoms- och distriktsnivå.
  • Uppdaterad: 10 MAR 2017 09:36

Mellan den 8-12 mars så genomförs turneringen Stålbucklan i Örnsköldsvik med 17 deltagande lag. På plats under helgen finns domare och domarcoacher som deltar i ett unikt utvecklingstillfälle för att utveckla tjejer som idag är aktiva på ungdoms- och distriksnivå. 

Domaransvarige Joel Hansson utvecklar: -”Under Stålbucklan får vi en fantastisk möjlighet att blanda tjejer som dömer på distrikts-, ungdoms- och förbundsnivå som under tre dagar får träffas och döma roliga matcher och utvecklas genom erfarenhetsutbyten samt coachning av domarcoacher. Vi har i dagsläget 53 utbildade tjejer varav 10 stycken är aktiva på högsta nationella och internationella nivån. Den siffran vill vi självklart öka och att få till denna camp är ett första steg för att skapa goda möjligheter till både rekrytering och utveckling av intresserade domare som önskar ta sig vidare i sin domarkarriär.

Att vi kan ha domarcoacher som Stina Nilsson och Therese Björkman på plats som båda har enormt fina karriärer som aktiva domare själva betyder enormt mycket, deras kunskap och erfarenhet som man kan sprida vidare till kommande internationella och nationella domare är ovärderlig. Även den inspiration och förebilder som dem är för andra domare har ett enormt värde, det finns stora möjligheter att få prestera på hög nivå och med rätt coachning och hårt arbete.”

Finalen av Stålbucklan sänds på söndag klockan 14:15 i SVT1. 

Skribent: John Fransson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info