Hoppa till sidans innehåll

Julia Johansson mottog Ljunkans Stipendium för säsongen 2016/2017

24 NOV 2017 09:19
Julia Johansson från Alvesta tog emot Ljunkans Stipendium i samband med matchen Växjö - Färjestad.
  • Uppdaterad: 24 NOV 2017 09:21

I samband med SHL-matchen Växjö Lakers HC - Färjestad BK tog Julia Johansson från Alvesta emot Ljunkans Stipendium för säsongen 2016/2017. Prisutdelare var matchens domarteam med linjemannen Johan Löfgren i spetsen.

Om Mikael "Ljunkan" Victory

Elitlinjedomaren Mikael "Ljunkan" Victory, gick bort alldeles för tidigt (2006-11-12). Han hann fylla 33 år. Ljunkan var en mycket duktig och internationellt erfaren linjedomare. Ljunkans liv var hockeyn, han älskade att döma men även de kamrater han skaffade sig i domarkåren. Ljunkan, med sin sköna söderslang och härliga kamratanda, var mycket omtyckt av ALLA och med honom i närheten fanns skrattet alltid nära.

För att hedra minnet av en framgångsrik linjedomare, kollega och vän, har därför Elitdomarföreningen Ishockey ett stipendium i Mikael "Ljunkan" Victorys namn. 

EDFs motivering

I mars tilldelades Julia stipendiet av EDF (läs mer här). I samband med detta gav EDF följande motivering:

"Julia Johansson är en ung, mycket duktig linjedomare.
Julia, som nu är förbundsdomare, började sin karriär som domare 2011.

Hon har på kort tid tagit sig fram till att vara bland de bästa kvinnliga linjedomarna i Sverige. Under säsongen 2016-17 har Julia även dömt i HockeyTrean, AllTrean samt i SDHL. Hon har också haft provmatcher på regional nivå, bland annat har hon dömt några matcher i HockeyTvåan.

Hon har även denna säsong dömt internationellt - nämligen OS-kval (Spanien) och Universiaden (Kazakstan)."

EDFs uttalande

"Julia har under de senaste åren utvecklats till en duktig linjedomare och som bevis på detta har hon fått internationella uppdrag. I november förra året dömde hon OS-kvalet i Spanien.

Hon har visat på fin känsla för spelet i sitt dömande. Julia är också en god kamrat både på och utanför isen och därmed omtyckt inom domarkåren."

Svenska Ishockeyförbundet och Elitdomarföreningen Ishockey gratulerar Julia till stipendiet och önskar lycka till i den fortsatta karriären.

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info