Hoppa till sidans innehåll

Möt Anna Hammar - inför U18 VM i Ryssland

03 JAN 2018 15:53
Linjedomare Anna Hammar är av IIHF uttagen att döma U18-VM i Ryska Dmitrov. Hockeydomare.se tog ett samtal med henne innan avfärd.
  • Uppdaterad: 03 JAN 2018 19:12

Mellan 6-14 januari så spelas U18-VM för damer i Ryssland och Dimitrov. Linjedomaren Anna Hammar är uttagen till turneringen och gör sitt första A-rankade mästerskap någonsin. Hockeydomare.se tog ett samtal med Anna inför avresan till Ryssland.

Q: Hur är känslan inför turneringen?
A: Det är en bra säsong hittills, haft många bra och roliga matcher fram tills nu som gör stt jag känner mig förbered inför en spännande uppgift.

 

Q: Du dömer till vardags i HockeyEttan, J20 och i SDHL. Hur stor blir omställningen till internationell ishockey?
A: Jag tror att det kan bli lite rörig hockey till en början när dem börjar känna varandra i laget samt motståndarna, man får vara på tå och redo i varje moment. Men tror dock på ett spel med väldigt hög disciplin och en fartfylld och teknisk hockey.

Q:Turneringen spelas i år i Ryssland och Dimitrov, vad vet du om landet och staden sen tidigare?
A: Det blir första gången som jag åker till Ryssland, det ska bli riktigt intressant och spännande med ett nytt land. Staden i sig vet jag inte så mycket om men det är garanterat något jag aldrig skulle få se om inte genom hockeyn. 

Q:Vilka förväntningar och mål har du på turneringen som kommer?
A: Självklart att komma så långt som möjligt i turneringen och prestera på så hög nivå som möjligt från första till sista match. Det är en spännande möjlighet att få lära mig och utvecklas med nya kollegor och domarcoacher.

Q:Vilket tips skulle du vilja ge till andra domare som drömmer om att döma internationellt?
A: Att jobba hårt på alla matcher man får, man vet aldrig vilka som ser en. Ta alla chanser du får att visa upp dig, vill man så kan man.

Svenska Ishockeyförbundet önskar Anna stort lycka till i kommande turnering!

Skribent: Joel Hansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info