Hoppa till sidans innehåll

När olyckan är framme

24 JAN 2018 10:59
Att tänka på för att undvika olyckor i samband med matcher.
  • Uppdaterad: 24 JAN 2018 11:13

Att vara hockeydomare innebär att man under en säsong dömer många matcher i hög fart och där man är mitt i ett fartfyllt spel med många spelare runt omkring samt en puck som man kan bli träffad av. Många domare åker även mycket bil till och från sina matcher i olika väderförhållanden.

Svenska Ishockeyförbundet vill gärna att alla domare oavsett nivå tänker på följande i samband med att man dömer matcher, oavsett nivå.

  • Åk i god tid och stressa inte till matchen. Vid dåligt väglag eller dåligt väder så kan ökad stress försämra koncentration och uppmärksamheten.
  • Känner du dig trött eller sliten efter en match, stanna och ta pauser och dela gärna på körningen om ni är två som åker.
  • Är du skadad eller känner av något som kan försämra dina prestationer på isen så säg ifrån dig din match. Att inte ha fulla möjligheter att röra sig på isen och kunna förflytta sig ordentligt ökar risken för att hamna i vägen för spelare eller pucken.
  • Om du är sen till en match så ta kontakt med föreningen och kollegor för att förklara läget.
  • Se till att utrusta din bil med nödvändiga tillbehör samt att den har tillräckligt med t.ex. spolarvätska och bensin.
  • Fyll på med energi före och efter matchen, att fylla på med energi gör att du orkar hålla koncentrationen och uppmärksamheten uppe även efter en hård ansträngning.

Om väl olyckan är framme på väg till match eller under matchen så kan du gå in på följande hemsida och läsa mer om hur du kan göra för att få hjälp genom din grundförsäkring: https://www.svedea.se/gruppforsakringar/ishockey

Joel Hansson
Domaransvarig
Svenska Ishockeyförbundet

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info