Hoppa till sidans innehåll

Daniel Winge och Morgan Johansson jubilerade i helgen

05 FEB 2019 09:41
Morgan Johansson och Daniel Winge nådde i helgen upp till 800 samt 500 genomförda SHL-matcher.
  • Uppdaterad: 05 FEB 2019 09:41

Jubileum för Daniel Winge och Morgan Johansson

Morgan Johansson från Ljungby firade 800 SHL-matcher i samband med mötet mellan Örebro-Timrå i helgen.

Morgan debuterade i SHL säsongen 1992-1993 som linjedomare och sadlade om till huvuddomare 1998-1999. Under sin karriär har Morgan dels dömt SM-final, men även dömt två A-VM och ett Junior-VM.

Morgan Johansson:-” Under de åren som jag har dömt har jag fått vara med om en fantastisk resa. Lärt känna en massa människor och fått en massa vänner. Upplevt mycket roliga saker både internationellt och nationellt. Fått uppleva resor i stort sett hela världen. Alla underbara kollegor som jag har fått döma tillsammans med har förgyllt och förgyller min tillvaro. Detta vill jag förmedla till alla som har en tanke på att börja döma, tveka inte. Du har en möjlighet att kunna jobba med något som man älskar – ishockey!”

Joel Hansson, Svenska Ishockeyförbundets domaransvarige, gratulerar Morgan:
-”Morgan har under en lång tid varit verksam på högsta nationella och internationell nivå och varit en god representant för domarkåren med sin noggrannhet och att alltid sträva mot konsekventa och rättvisa bedömningar. Morgan är en positiv förebild både på isen och i omklädningsrummet och hans inverkan på nuvarande och framtida elitdomare är en ovärderlig egenskap för framtida domare att ta efter”.

500 matcher för Daniel Winge

Även Daniel Winge, från Leksand, jubilerade i helgen då han firade 500 matcher i samband med mötet mellan Skellefteå-Linköping.

Daniel debuterade i SHL som linjedomare 2000 med matchen Linköping-Modo och efter att ha sadlat om, tog klivet upp som huvuddomare i SHL säsongen 2015-2016. Med meriter från både SM-finaler och internationella turneringar är Winge en av landets mest rutinerade domare.

Joel Hansson har följande att säga om Winges bedrift: ”Daniel har haft en snabb karriär tillbaka till högsta serien efter att han valde att sadla om till huvuddomare. Han har visat på ett mycket gott ledarskap och är en tillgång på många olika nivåer och framförallt som förebild för yngre domare.”

Daniel Winge: ”Det har varit en helt fantastisk resa. Det är helt klart ingenting jag ångrar att jag valde domaryrket. Det är helt klart en stor yrkesstolthet att vara domare. Och precis som Morgan så har jag fått träffa otroligt många underbara människor under åren!”.

Svenska Ishockeyförbundet vill passa på att gratulera både Morgan och Daniel till två fantastiska milstolpar!

Skribent: John Alvemyr
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info