Hoppa till sidans innehåll

Elitdomarutbildning uppstartad

29 OKT 2018 09:00
Ett samarbete mellan flera idrotter har startats för framtida elitdomare.
  • Skapad: 29 OKT 2018 09:00

Sex specialidrottsförbund träffas på Bosön

Svenska ishockeyförbundet har den stora förmånen att vara ett av sex specialidrottsförbund som tillsammans med Riksidrottsförbundet och Bosöns Idrottsfolkhögskola är en del av den nystartade Elitdomarutbildningen. Utbildningens deltagare är alla utvalda utifrån kriterierna att de är aktiva på eller på väg att bli aktiva på högsta nationella och internationella nivå.

Utbildningen sträcker sig över sex träffar där domarna ges en möjlighet att förkovra sig i ämnen som respektive specialidrottsförbund önskar fördjupning inom, utöver den ordinarie utbildnings- och utvecklingsverksamheten. Bland ämnena i utbildningen finns exempelvis kost, fysisk träning, idrottspsykologi samt ledarskap. Varje förbund ansvarar även för att bjuda in föreläsare från sin idrott och förbund för att föreläsa inom olika ämnen som kan ge större kunskap om rollen som domare på elitnivå.

En oerhört potential i denna utbildning

Deltagande domare från Svenska Ishockeyförbundet är huvuddomare Maria Furberg, Daniel Eriksson och Christoffer Holm, samt linjedomarna Julia Johansson och Rasmus Strömberg.

Joel Hansson, domaransvarig på Svenska Ishockeyförbundet kommenterar:
-”En elitdomarutbildning tillsammans med andra idrotter är något vi pratat om länge och sett en oerhört stor potential i. Att vi nu kan erbjuda en konkret utbildning där domare, både killar och tjejer, ges en möjlighet att få kunskaper i ett tidigt stadie i sin karriär för att utveckla sina egenskaper som annars kanske utvecklas över en längre tid i en domares karriär är oerhört roligt.”

Övriga deltagande idrotter är innebandy, fotboll, basket, handboll och amerikansk fotboll.

Skribent: John Alvemyr
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info