Hoppa till sidans innehåll

Christoffer Holm inför Division 1-VM i Nur-Sultan

26 APR 2019 08:58
Christoffer Holm förbereder sig för fullt inför årets Division 1-VM i Kazakstan. Här delar han med sig av sina tankar inför avfärd.
  • Skapad: 26 APR 2019 08:58

4-domarsystem och presidenter

Säsongen hemma i Sverige har tagit slut och nu är det hög tid att ladda om inför den sista veckan innan det är dags att lägga pipan på hyllan, för den här säsongen. 

Det har varit en intensiv säsong här hemma med många matcher och i år kom också den efterlängtade SHL-premiären. När jag summerar årets säsong så blev det tillslut 5 matcher i Sveriges högsta liga. Det är svårt att inte säga att HockeyAllsvenskan är en bra och underhållande liga men det finns ändå en eller två växlar till när vi klättrar upp en nivå i seriesystemet. Den största omställningen att gå mellan våra två högsta serier i Sverige, för en domare, är att anpassa sig till ett 4-domarsystem. Det gäller att lita på sina kollegor till 100 %, att våga släppa blicken från situationer som inte ligger i ens eget område. Jag är tacksam över chansen i SHL och de erfarenheter jag har fått i 4-domarsystem som jag kommer ta med mig under B-VM nästa vecka. 

Nur-Sultan

Uttagning till VM sker på lite olika sätt internationellt. Många av turneringarna släpps redan i oktober men för A- och B-VM finns det en s.k. long-list där den slutgiltiga uttagningen sker i februari. För mig var det första gången som jag fick uppleva känslan av att inte veta vart jag ska eller om jag ska någonstans (eller snarare om jag ska till B-VM eller inte åka alls). A-VM kändes aldrig riktigt nära, det var mest hedrande att synas bland namnen på den listan.

På lördag (den 27 april) ska jag stå uppställd på en blålinje i Kazakstans huvudstad för att genomföra skridskotester inför en grupp okända människor från världens alla hörn. Det är en märklig tanke men jag vet att det är början på en vecka som kommer vara både spännande och otroligt rolig. 

Som tidigare beskrivet går årets turnering i Kazakstans huvudstad, Nur-Sultan (tidigare Astana), staden som tidigare i år bytte namn för att hylla den avgående presidenten. Undra om tankarna fanns att döpa om Stockholm till Palme på 80-talet? Oavsett om så var fallet eller ej ska jag ta mig till presidentens stad och göra mitt bästa för att hålla den svenska fanan högt när en plats om att nå det internationella finrummet står på spel.

Trevlig sommar!

Christoffer Holm

Fotnot: Förutom Christoffer åker även linjedomaren Tobias Nordlander till Division 1-VM i Kazakstan. Svenska Ishockeyförbundet önskar båda två ett stort lycka till!

Skribent: John Alvemyr
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info