Hoppa till sidans innehåll

Daniel Eriksson om att döma ishockey i Malaysia

12 DEC 2018 11:34
Daniel Eriksson, från Leksand, har precis återvänt till Sverige efter att ha dömt U20 Challenge Cup of Asia, i Kuala Lumpur, Malaysia. Här kan du ta del av hans reseskildring!
  • Skapad: 12 DEC 2018 11:34

26-årige Daniel Eriksson från Leksand, var den gångna veckan i Kuala Lumpur, Malaysia och dömde U20 Challenge Cup of Asia. Här berättar han lite kort om upplevelsen.

Du har precis återvänt till Sverige från att ha dömt U20 Challenge Cup of Asia i Kuala Lumpur, Malaysia. Vad var det för turnering?
Challenge Cup of Asia är en utvecklingsturnering för Asiatiska länder som inte riktigt kvalificerar sig för spel i VM-systemet. Den här turneringen gällde U20-lag, senare under säsongen kommer en herr- och en damturnering att spelas.

Hur var hockeykulturen i Malaysia?
Ja, utanför ishallen fanns det nog inte många som alls känner till sporten. Hockeyn bygger, precis som för alla länder i sydostasien, på en väldigt liten men väldigt hängiven grupp människor som verkligen älskar ishockey. Alla människor runt turneringen och lagen lade ner otroligt mycket jobb och det var en härlig, positiv stämning från dag ett till sista stund!

Vilka lag deltog, och hur kvaliteten på ishockeyn som spelade? Vilka länder kom dina domarkollegor från?
Det spelades en toppgrupp med Malaysia, Kirgizistan, Förenade Arabemiraten och Filippinerna samt en division 1-grupp med Mongoliet, Thailand, Kuwait och Indonesien. Kvaliteten varierade naturligtvis, men de bästa matcherna och framförallt finalmatchen mellan Malaysia och Kirgizistan var riktigt välspelade och underhållande! Domarteamet bestod förutom mig och en brittisk linjeman av huvuddomare från Malaysia, Filippinerna och Kazakstan och linjemän från bl.a. Kuwait, Indonesien, Indien, Thailand… Ett team med väldigt olika mycket erfarenhet i rollen men där alla var otroligt professionella och engagerade.

Att döma ishockey i Malaysia är förstås ett minne för livet. Vad tar du med dig hem? 
Självklart, det kommer ta ett tag att smälta alla intryck från den här veckan. Visst kommer jag aldrig glömma första matchen, Mongoliet – Thailand mitt i ett köpcentrum i Kuala Lumpur, men de flesta och bästa minnena kommer ändå från utanför isen, alla fantastiska människor med olika erfarenheter och förutsättningar som möts tack vare ishockeyn.

Till sist, vad önskar du dig mest just nu? 
Ja du, mest av allt ser jag fram emot att bli av med min förkylning och få kliva ut på svensk is igen!

Vi tackar Daniel för pratstunden och önskar lycka till med resten av säsongen!

Skribent: John Alvemyr
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info