Hoppa till sidans innehåll

Förändringar i domarverksamheten ska ge utveckling

11 DEC 2018 14:06
Fyrdomarsystem i J20 SuperElit från nästa säsong en del i arbetet.
  • Uppdaterad: 11 DEC 2018 14:06

Passion och engagemang i domarverksamheten

Det absolut roligaste med svensk ishockeys domarverksamhet är passionen och engagemanget som den frambringar. Jag ser det bland aktiva domare, domarcoacher, volontärer och även hos fans, lag och ligor där man ser välutbildade domare som en viktig del i att utveckla vår idrott. Att ständigt utveckla och förbättra är något av det absolut viktigaste för att ständigt nå framgångar, stora som små. Svensk ishockey har idag några utav världens bästa manliga och kvinnliga domare och så vill vi att det ska se ut även framöver.

Vad kan då göra utvecklingen ännu bättre? Jo när vi jobbar tillsammans med och mot gemensamma mål och när vi tar tillvara på olika infallsvinklar och synpunkter. Vi ska skapa de bästa förutsättningarna och den bästa utvecklingsmiljön för våra aktiva så att de känner glädje i rollen som domare och kan tävla på sina egna villkor. Därför tycker vi att det känns extra kul att nästa steg på vår gemensamma resa tar fart på riktigt i och med säsongen 2019/2020.

Verksamheten omstruktureras till säsongen 2019/2020. 

Den kommande säsongen blir ett viktigt avstamp då vi strukturerar om domarverksamheten. Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med SHL och HockeyAllsvenskan tar gemensamma tag för att hitta nya sätt att skapa bra utvecklingsmiljöer för individen.

Vad är det som kommer att ske rent konkret?

  • J20 SuperElit kommer att dömas i ett 4-domars system. SHL och HockeyAllsvenskan för samtal om möjligheter för större samarbeten och arbete i 4-domarssystemet
  • Vi kommer att arrangera fler samlade träffar för domare samt domarcoacher i både SHL och HockeyAllsvenskan samt övriga förbundsdomare där man tillsammans arbetar med 4-domarsystemet. Träffarna skapar en mötesplats för erfarenhetsutbyte och utveckling.
  • Det kommer att ske en uppdelning för domare aktiva i förbundsserierna under SHL och HockeyAllsvenskan för att skapa större tävlingsmoment på flera nivåer.
  • Tydligare struktur gällande kravställningar för att ta sig högre upp i seriesystemet.
  • Domaransvariga i alla förbundsserier för personlig coachning och uppföljning utifrån domarens ambitioner och förutsättningar.

Vi har som sagt några utav världens bästa manliga och kvinnliga domare, men vi är aldrig nöjda. Vi ska fortsätta att ta steg framåt och förändringarna som sker under nästa säsong tror vi kommer att ge positiva effekter på alla nivåer. För våra domare men även för genomförandet av våra hockeymatcher.

Se mer på Svenskhockey.tv

Se Joel Hansson diskutera dessa ändringar samt mycket mer på Svenskhockey.tv på denna länk. 

Signerat,

Joel Hansson Tomas Thorsbrink Pär-Olof Livf
Svenska Ishockeyförbundet SHL HockeyAllsvenskan
Skribent: John Alvemyr
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info