Hoppa till sidans innehåll

HockeyEttan och SDHL genomförde mittsäsongsträffar

17 DEC 2018 09:26
112 domare och 20 domarcoacher deltog i helgen på mittsäsongsträff - och Elitcamp U17 genomfördes i Norrtälje.
  • Skapad: 17 DEC 2018 09:26

Domarna i HockeyEttan och SDHL hade sin årliga träff

Under helgen träffades alla Förbundsdomare som dömer HockeyEttan, J20SuperElit och SDHL. Träffen är en del av den årliga utbildningen som alla förbundsdomare måste genomföra för att erhålla sin licens för säsongen. Utbildningen innehåller förutom fysiska och teoretiska tester även en möjlighet för domare och domarcoacher att uppdatera sig kring regelverk och arbetsmönster för att kunna likrikta arbetet till kommande del av säsongen. SDHL-gruppen höll till i Sollentuna, och HockeyEttans träffar var i Stockholm, Umeå, Falun och Jönköping. 

Joel Hansson domaransvarig är nöjd med helgens träffar:
-"Det är enormt inspirerande att se uppslutningen och engagemanget på våra träffar runt om i landet. Domarna har jobbat hårt i varje match och vill vara noggranna med sin utveckling. Träffar som dessa skapar verkligen en mötesplats för just detta och jag är övertygad att alla domare kommer in i matcherna efter jul med fulladdade batterier och med förutsättningar att genomföra ännu bättre matcher när allt drar ihop sig mot kval och slutspel".

Elitcamp U17 genomfördes i Norrtälje

I helgen genomfördes också Elitcamp U17 i Norrtälje, med tre domare på plats - Jonathan Norman från Älvsbyn som huvddomare, och linjedomarna Kristoffer Lindbeck från Skövde samt Mathias Franzén från Tyresö. Under tre dagars tid coachades domarna av domarcoachen Freddie Öhman från Norrköping. Lägret gick parallellt med uttagningen till U17-landslaget, och är också avslutningen på höstens lägerperiod för domarna.

-"Elitcampen är avslutningen på höstens camper och det var en bra helg för domarteamet på plats att under intensiv coachning få ta stora steg i sin utveckling mot förbundsnivå", sammanfattade Joel Hansson höstens lägerveckor. Totalt har över 50 domare från seriepyramiden deltagit i årets olika läger.

Skribent: John Alvemyr
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info