Hoppa till sidans innehåll

Jimmy Dahmén blir Stor Grabb nummer 53.

15 FEB 2019 11:22
Tyresödomaren blir en del av ett exklusivt sällskap.
  • Skapad: 15 FEB 2019 11:22

Hårt arbete och hängivenhet

I samband med morgondagens match mellan Frölunda HC – Skellefteå AIK blir Jimmy Dahmén från Tyresö den 53e svenske domare att kunna kalla sig Stor Grabb. Sedan debuten i högsta serien 2007–2008 har Jimmy varit en av Sveriges mest framstående linjedomare med meriter från flera VM-turneringar och SM-finaler.

Svenska Ishockeyförbundets domaransvarige Joel Hansson är mycket stolt över Jimmys insatser:
-”Jimmy Dahmén är en av svensk ishockey allra mest rutinerade linjedomare och har genom goda prestationer både nationellt och internationellt varit en fantastisk  representant på flera VM- och OS-turneringar. Bland annat dömde Jimmy OS-finalen 2018 i Sydkorea, och visat att hårt arbete och hängivenhet skapar bra prestationer!”.

Dahmén: Enormt hedrande

Jimmy, ett stort grattis till denna milstolpe. Hur känns det?
Tack så mycket. Det känns väldigt bra. Enormt hedrande att få ta plats i detta fina sällskap. 

Du har en lång karriär bakom dig på den nationella och internationella scenen – vilket är ditt finaste minne så här långt?
Det var en svår fråga då jag haft förmånen att fått uppleva väldigt mycket roligt under min karriär.

Nationellt skulle jag säga min första SM-Finalserie 2010, Djurgården-HV71. Fantastiska matcher med härlig inramning där alla matcher avgjordes i sudden death.

Internationellt var JVM-finalen i Montreal mellan Kanada-USA en häftig upplevelse och givetvis OS-turneringen i Pyeongchang.

Vad är det som har gjort att du har varit en del av elitishockeyn så pass länge?
Det är otroligt roligt att döma ishockey och det har inte förändrats under alla dessa år. En stor bidragande faktor till det är alla mina domarkollegor. Domaryrket är ett lagarbete och vi är en tight grupp som har roligt tillsammans och jobbar hårt för att hela tiden utveckla oss och bli bättre som domare.

Hur ser du på din karriär framöver?
Detta år blir mitt sista som linjedomare och nästa år kommer jag påbörja en ny karriär som huvuddomare. Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an den utmaningen och ser fram emot det väldigt mycket.

Till sist, vill du ge ett råd till alla unga domare som jobbar för att ta sig uppåt i seriesystemet?
Att ha en bra grund att falla tillbaka på gällande fysik och regelkunskap är viktigt. Jobba med egen utveckling och försök hela tiden hitta saker som du kan förbättra. Med rätt inställning och hårt jobb finns stora möjligheter att avancera i seriesystemet. Glöm inte att ha roligt på vägen bara.

För att se hela listan över Stora Grabbar samt kriterierna som krävs, följ denna länk.

Svenska Ishockeyförbundet vill än en gång gratulera Jimmy Dahmén!

Skribent: John Alvemyr
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info