Hoppa till sidans innehåll

Sommarläsning Del 1: Min första match - Mikael Andersson

02 JUL 2018 09:00
Sommarens artikelserie går under temat "Min första match", där sex domare från SHL, HockeyAllsvenskan och SDHL berättar om sina första stapplande skär som domare. Först ut är Mikael Andersson från Mariefred. Mikael dömer till vardags i SHL.
  • Skapad: 02 JUL 2018 09:00

Kamratskap och sammanhållning

Jag spelade ishockey som sextonåring i Åkers IF. Det var några killar i laget som hade börjat döma och jag minns att de såg ut att ha rätt kul tillsammans vilket ledde till att jag anmälde mig till en domarkurs. Den här kursen som varade under en hel dag lärde mig det jag behövde kunna för tillfället och jag gladdes över kamratskapet och sammanhållningen.

Vi hade då en föreningsdomaransvarig, Rolf Karlsson, som var väldigt engagerad och kunnig och som alltid fanns tillgänglig för oss domare både på och utanför isen. Sen såg han till att det även kom lite äldre domare som dömde med oss. Det var en väldigt lärorik period. 

Första matchen - ingen pipa eller domartröja...

Efter kursen tog det några veckor innan jag fick min första match. Då insåg jag att jag varken hade visselpipa eller domartröja. I sista sekund fick jag låna en tröja och min far hade köpt en pipa till mig vilket gjorde att jag kände mig redo att gå ut på isen som domare. 

Själva matchen kommer jag inte ihåg idag men känslan finns kvar hur stressad jag kände mig innan och hur stolt och lättad jag var efter matchen. Vi domare var mycket uppskattade och vi blev väldigt uppmuntrade  av föreningen och dess ledare som gav oss den stora belöningen efter matchen i form av 80 kronor i arvode samt korv och dricka som vi gladeligen hämtade ut från kiosken. 

Än idag är det känslan som gör matchen stor. Känslan efter en bra genomförd match är fantastisk och att få dela den med sina kompisar tillika kollegor är oslagbar. 

Mikael Andersson

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info