Hoppa till sidans innehåll

Sommarläsning Del 6: Min första match - Peter Almerstedt

06 AUG 2018 09:00
Sist ut i vår artikelserie "Min första match"är Hockeyallsvenske linjedomaren Peter Almerstedt från Stockholm.
  • Skapad: 06 AUG 2018 09:00

17 minusgrader och snö

Det var redan när jag var 12 tror jag. Det var 17 minusgrader och lätt snö. Det är det jag kommer ihåg allra tydligast eftersom spektaklet ägde rum på uterink i Bredbyn utanför Örnsköldsvik. Det är nämligen där jag är uppväxt. 

För att komma till själva matchen så var det en internmach mellan våra yngsta spelare i klubben, Anundsjö IF, som spelade helplanshockey. Inga av föreningens domare var tillgängliga så jag och en lagkamrat fick frågan. Att svaret blev ja hade nog mest att göra med att vi skulle få varsin hundring och fika.

Tre tröjor under domartröjan

Minnesbilderna från matchen är vaga; snön och den bitande kylan är mer tydliga. Jag bar tre tröjor under domartröjan och ett par röda (!) vinteroverallsbyxor för att stå pall. Om jag inte har fel så var också hjälmen klarblå...

Vi tyckte hursomhelst att det var ett oerhört kul uppdrag och jag bestämde mig direkt, där och då, för att skriva upp mig på kommande säsongs föreningsdomarkurs. 

Det som blir den roligaste anekdoten är dock att det är samma dag i livet som jag lärde mig dricka kaffe. I och med att det var så jädra kallt så hade man ju önskat en kopp varm choklad. Det fanns givetvis inte. Så vi fick hålla tillgodo med kaffe.Så tre perioder senare hade vi sänkt en termos tillsammans och man var kaffebiten för livet. Det värmde i alla fall en aning i den 17-gradiga kylan.

Trevlig sommar domarvänner!

Peter Almerstedt
Stockholm

Skribent: John Fransson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info