Hoppa till sidans innehåll

Svenska Ishockeyförbundet söker fler kvinnliga domare

03 APR 2019 11:23
Har du spelat i SDHL och söker en ny utmaning? Bli domare!
  • Skapad: 03 APR 2019 11:23

Ishockeydomare - ditt nya karriärsval?

Svenska Ishockeyförbundet söker nu efter tjejer och kvinnor som vill satsa på en domarkarriär. Om du har avslutat din spelarkarriär i SDHL och söker nya utmaningar kan domarkåren vara en plats för dig. Inför kommande säsong söker vi fler kvinnor som vill bli en del av domarkåren och göra en satsning på en domarkarriär.

Under de kommande månaderna tar vi in intresseanmälningar från spelare och före detta spelare i SDHL som känner att en domarkarriär kan vara intressant - och du kan skicka in din intresseanmälan via denna länk!

Nya domare som kan bli nya förebilder

Svenska Ishockeyförbundets domaransvarige Joel Hansson säger följande om projektet:
-"Svensk ishockey har dem senaste säsongerna haft stora framgångar på internationella turneringar för både seniorer och juniorer.  Katarina Timglas som krönte sin karriär med en OS-final visar verkligen på att svensk ishockey håller hög klass.

Vi vill ständigt bli bättre och framför allt få fler kvinnliga domare i ishockeyfamiljen som blir förebilder för alla tjejer som väljer att satsa på en domarkarriär". 

Svenska Ishockeyförbundets damansvarige Stina Nilsson uttalar sig såhär:
-"Att välja att prova på en domarkarriär efter att man avslutat sin spelarkarriär gör att man får en fot kvar i sporten men under flexiblare förutsättningar.  

Precis som att det läggs mer resurser på damishockey i Sverige generellt så får förbundet även bättre förutsättningar att utveckla sitt rikstäckande arbete för damdomarna allteftersom vilket är jätteinspirerande och motiverande i det framtida arbetet. 

Stöd, uppföljning och kontinuitet är viktiga faktorer både för att rekrytera och bibehålla befintliga damdomare."

I årets dam-VM deltar bland annat Maria Furberg, som sadlade om till domare efter en avslutad spelarkarriär i SDHL, tillsammans med Gabriella Gran och Veronica Lovensnö.

Skribent: John Alvemyr
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info