Hoppa till sidans innehåll

Julia Johansson tilldelas Scandics Domarpris

23 JAN 2020 11:00
Hårt arbete och en fantastisk blick för spelet belönas när Scandic Hotels delar ut årets domarpris.
  • Skapad: 23 JAN 2020 11:00

Julia Johansson - En stor inspiratör

Julia får priset för att hon på ett inspirerande och hängivet sätt visar hur man i rollen som domare kan nå toppen inom sin idrott. Genom hårt arbete, nyfikenhet och en fantastiskt blick för spelet har Julia lagt grunden för en lång karriär i den yttersta eliten.

- Vi på Scandic tycker det är en oerhört viktig uppgift att uppmärksamma och hylla domarna. Domaryrket kräver mycket kunskap, skicklighet och ett stort mått av mod för att göra ett bra jobb. Årets pristagare är en stor inspiratör och kan få fler till att börja döma säger Rickard Forsberg, Sponsringschef på Scandic Hotels. 

- Känns fantastiskt att få uppmärksamma även domare och dess viktiga roll för idrotten på Idrottsgalan. Julia Johansson är en verkligen en fantastisk representant för domaryrket säger Stephan Rimér, VD Idrottsgalan. 

Julia Johansson har dömt hockey sedan hon var 14 år och vid en ålder av 22 så har hon upplevt det mesta inom ishockeyn. På sin sportsliga meritlista har hon dömt SDHL i ca 8 år, SM finaler och slutspel för damer. Julia är unik i det fallet att hon dömt samtliga turneringar av Stålbucklan och TV-Pucken för tjejer samt är en av få kvinnliga domare som dömt en medaljmatch i killarnas TV-Puck. Julia har haft flertalet internationella uppdrag och har till våren sitt största uppdrag hittills, B-VM i Frankrike.

Utanför Julias prestationer på isen så är Julia en stor förebild bland tjejer. Julia arbetar hårt med att inspirera och motivera yngre tjejer som dömer och har alltid haft en viktig roll i att vara en förebild och mentor i våra olika turneringar även om hon inte är den som hörs och syns mest så är hon den som stöttar och lyssnar mest. 

Idrottsgalan hyllar våra idrottshjältar och svensk idrotts framgångar. 2400 gäster samlas och avnjuter en trerätters galamiddag och prisceremoni. Galan direktsänds i SVT1, SVT Play och Sveriges Radio

Idrottsgalan äger rum i Ericsson Globe den 27 januari 2020.

Skribent: John Alvemyr
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info