Hoppa till sidans innehåll

Annica Flödén får Damernas Stora Märke för domare #1

31 OKT 2019 10:17
Två utmärkelser delas ut under säsongen 2019/2020.
  • Skapad: 31 OKT 2019 10:17

Annica Flödén får Damernas Stora Märke #1

Annica Flödén från Arvika blir den första mottagaren av Damernas Stora Märke för domare – damernas motsvarighet till herrarnas Stor Grabb. Annica har under sin 14 säsonger långa karriärbland annat dömt sex världsmästerskap, åtta SM-finaler samt två OS – Turin 2006 och Vancouver 2010.

-”Det känns oerhört glädjande att vi i svensk ishockey nu kan utdela den första utmärkelsen för Damernas stora märke för domare. Att den går till just Annica som har varit en föregångare och som har en så gedigen meritlista känns givetvis bra!”, säger Anders Larsson, Svenska Ishockeyförbundets ordförande.

Även Svenska Ishockeyförbundets Domaransvarige Joel Hansson gratulerar till utmärkelsen:

-”Annica är en pionjär inom svensk ishockey och har verkligen varit en som brutit normer och skapat möjligheter för fler kvinnliga domare att bli involverade i domarkåren. Annica är en förebild som representerat svensk ishockey på högsta nationella och internationella nivå, och jag hoppas också att detta kan inspirera fler tjejer satsa på en domarkarriär i framtiden!”

Annica Flödén kommer att uppmärksammas och ta emot utmärkelsen i samband med TV-puckfinalen för flickor, som spelas i Lugnets Ishall, Falun den 3/11 klockan 14.00.

Therese Björkman får en hedersutmärkelse

Även Therese Björkman kommer att uppmärksammas under säsongen. I samband med en landskamp senare under säsongen kommer Therese att få ta emot en hedersutmärkelse för hennes mångåriga pionjärinsatser för damishockeyn.

Svenska Ishockeyförbundet vill passa på att gratulera både Annica och Therese!

Skribent: John Alvemyr
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info