Hoppa till sidans innehåll

Inför Junior-VM: Tobias Nordlander

11 DEC 2019 09:00
Nästa domare ut i vår artikelserie inför julhelgen är Tobias Nordlander som kommer att döma Junior-VM i Tjeckien under jul- och nyårshelgen.
  • Skapad: 11 DEC 2019 09:00

På annandagen inleds Junior-VM i Ostrava och Trinec. För svensk del är tre domare uttagna att döma turneringen - Andreas Harnebring, Ludvig Lundgren och Tobias Nordlander. Idag tar vi pulsen på Tobias Nordlander - till vardags linjedomare i SHL. Sedan tidigare har vi tagit pulsen på Andreas Harnebring i denna artikelserie. 

Hej Tobias! Junior-VM i Ostrava och Trinec börjar närma sig. Hur är känslan just nu? 
Hej! Känslan är bra och jag ser fram emot turneringen. Ska bli skoj att få åka till Tjeckien och träffa domarkollegor från övriga länder, en del har jag dömt med förut och andra blir det första gången jag träffar.  

Vad har du för målsättning med turneringen? 
Målsättningen med turneringen är ju såklart att gå hela vägen och att få döma finalen. Det är hård konkurrens bland domarna och alla vill ju såklart ha dem bästa matcherna.   

Ändrar du något i dina rutiner veckorna inför turneringen för att förbereda dig på bästa sätt? 
För mig ändrar jag inte speciellt mycket. Försöker att äta, sova och träna så att man är utvilad och fokuserad när väl turneringen börjar. Eftersom turneringen är under jul och nyår så prioriterar man att vara med familjen så mycket som möjligt innan man åker. Vi får ha ett litet julfirande innan jag åker iväg.  

Bortsett från att döma ishockey i världsklass, är det något mer du ser fram emot under turneringen? 
Det blir mitt första JVM så jag ser fram emot allt. Bra hockey, atmosfären runt omkring och förhoppningsvis blir det bra med folk på matcherna.  

Hur stor kommer omställningen från SHL till Junior-VM att bli, tror du? 
Jag älskar juniorhockey. Hög fart och spelarna ger alltid 100%! Den stora skillnaden tror jag är kvalitén, på exempelvus passningsspelet och strukturen. Däremot tror jag att det blir högre fart.  

Till sist, vill du ge ett råd till alla yngre domare som läser detta och vill ta sig uppåt i seriesystemet? 
Vill du klättra i seriesystemet bör du göra en seriös satsning. Var lyhörd och professionell.  Tänk på att varje match du dömer är SM-finalen i SHL!  

Svenska Ishockeyförbundet önskar Tobias lycka till i årets turnering!

Skribent: John Alvemyr
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info