Hoppa till sidans innehåll

Inför U18W Division 1: Alexandra Köhl

13 DEC 2019 09:00
Alexandra Köhl från Stockholm kommer göra VM-debut på U18W Division 1-VM i Katowice, Polen. Här delar hon med sig av sina tankar!
  • Skapad: 13 DEC 2019 09:00

Den 2-8 januari avgörs damernas U18 Division 1-VM i Polen, och Alexandra Köhl från Stockholm än uttagen som huvuddomare. Vi tog pulsen på henne inför turneringen!

Alexandra, snart är det dags för att åka iväg och döma ditt första världsmästerskap. Hur känns det?
Det känns superkul! Jag är taggad och har faktiskt inga nerver ännu men det brukar ju komma.

Du har tidigare i år dömt både finnkamper och fyrnationsturneringar på U18-Damnivå, vad plockar du med dig från dessa matcher till VM? 
Att vara ödmjuk! Ingen match är sig lik. Spelarna som är där spelar och gör sitt bästa på samma sätt som jag vill leverera mitt bästa. Det gäller att ladda om inför varje match för att kunna prestera på topp.

Du gör ditt första år som domare i SDHL – var ett världsmästerskap ett av målen när säsongen drog igång? 
Ja, jo men det var det. Dock har jag inte lagt så mycket fokus på det. Utan mest bara kört på och gjort mitt bästa. Och det lönade sig. Jag tycker att det är viktigt att sätta upp mål men det ska inte påverka en negativt.

Vad har du för målsättning med turneringen? 
Jag ska åka till Polen och göra mitt bästa. Självklart vill man ju ha de bättre matcherna i slutändan men med tanke på att det är mitt första världsmästerskap så vill jag åka dit och visa upp vad jag kan, och att visa vad jag går för oavsett match.

Kommer du göra något speciellt i dina förberedelser inför turneringen?
Hålla mig frisk! Har en tendens att alltid dra på mig någon förkylning innan jag ska iväg så denna gång ska jag se till att inte göra det. Men jag kommer fortsätta som jag gör varje säsong, jobba, träna och plugga regler. Sen lär det bli en del träning så kroppen håller under hela turneringen. Nerverna kommer alltid några dagar innan så jag stressar inte upp mig i onödan.

Till sist, har du någon speciell hälsning till alla tjejer där ute som funderar på att börja döma ishockey?
Kör, bara kör! Att döma hockey är så otroligt roligt och lärorikt. Jag har inte ångrat mig en enda gång att jag började döma hockey. Vi behöver alltid bli fler!

Svenska Ishockeyförbundet önskar Alexandra lycka till i Polen! 

Skribent: John Alvemyr
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info