Hoppa till sidans innehåll

Kursperioden avslutad - vad händer i september?

27 AUG 2019 13:24
I helgen avslutades kursperioden för förbundsdomarna - och vi blickar fram emot september.
  • Uppdaterad: 27 AUG 2019 13:24

Kursperioden avslutad

I helgen som gick avslutades kursperioden för förbundsdomargrupperna - och domarna kan nu börja förbereda sig på den kommande säsongen på allvar. Totalt genomfördes fem kurstillfällen under de två senaste helgerna med utbildningar för Förbundsdomare Dam, Förbundsdomare B och Förbundsdomare C.

Ett nytt grepp testades under Förbundsdomare B-kursen i Gävle där domarna fick testa på fyrdomarsystemet som i vinter kommer att användas i J20 SuperElit. Deltagarna delades in i 12 domarteam och dömde 10 minuter vardera i J18 och J20-träningsmatcherna mellan Brynäs-AIK som spelades i Gavlerinken under lördagen för att sedan gemensant gå igenom vilka skillnader i arbetsmönster som gäller i fyrdomarsystemet mot tredomarsystemet.  

TV-Pucken inleds i September

Den 6-8 september inleds TV-Pucken 2019 med kvalspelet för pojkar i Östersund samt Slite/Visby. De uttagna domarna har meddelats tidigare och precis som lagen kämpar domarna för en plats i TV-Puckens slutspel som spelas i Dalarna den 31 oktober till den 3 mars. Du kan givetvis följa TV-Pucken på turneringens officiella hemsidan. 

Flickornas TV-Puck spelas i Skövde, Mariestad och Lidköping mellan den 20-22 september och de uttagna domarna kan ses via denna länk. Precis som förra året då turneringen hette Stålbucklan kommer ett internationellt utbytsprogram att bedrivas med domare från flera Europeiska nationer kommer till turneringen och dömer. 

Supervisorutbildningar i samband med TV-Pucken

I samband med kvalspelen i Östersund och i Skövde kommer det bedrivas supervisorutbildningar. Deltagarna kommer blanda teori med praktiska övningar ute i arenorna där erfarenheter kan utbytas i samband med matcherna. 

Domare på internationella uppdrag

Den internationella säsongen inleds redan i augusti med CHL-matcher, och Christoffer Holm från Bro har tagits ut till IIHFs Referee Exchange Program under Champions Hockey League kommande helg. Christoffer, som tidigare har dömt Division 1A-VM och U18-VM, kommer att döma matcherna EV Zug - HPK och EHC Biel Bienne - Frisk Asker den 29 augusti samt 31 augusti.

Damregionscamper i Hallsberg och Härnösand

Den 6-8 september samt den 13-15 september bedrivs två damregionscamper, i Hallsberg respektive Härnösand. Uttagna till domarutbildningen under camperna är Malin Zetterberg, Stockholm, Melanie Robrandt, Spånga, Hanna Persson, Rydebäck, Ida Henriksson, Luleå, Ottilia Classon, Nordmaling, samt Malin Vidmark, Skellefteå. Instruktörer är Veronica Lovensnö, Mantorp, samt Gabriella Gran, Luleå. 

Skribent: John Alvemyr
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info