Hoppa till sidans innehåll

Liv Andersson inför U18W-VM i Slovakien

17 DEC 2019 09:18
I vår sista artikel inför VM-turneringarna under julhelgen möter vi Liv Andersson som till vardags dömer i England. Hon kommer att döma damernas U18-VM i Slovakien med start på annandagen.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2019 09:18

På annandagen inleds damernas U18-VM i Bratislava, Slovakien, och Liv Andersson är en av de uttagna domarna. Till vardags dömer Liv i brittiska Elite Hockey League - men hon återvände till svensk is den förra veckan för att döma U18-damernas fyrnationsturnering i Tyringe. 

Liv, du dömer i brittiska högstaligan EIHL till vardags. Hur har säsongen gått så här långt?
Ska jag vara helt ärlig sa har den varit riktigt intensiv. Just nu jobbar jag heltid, läser distanskurs på universitetet och dömer hockey på elitnivå. Vad heter mina vänner ens?!  Det ska bli riktigt skönt att få en vecka i hemmatrakten för att ladda upp för turneringen i lugn och ro. 

Du kom tillbaka till Sverige och dömde U18 Fyrnationsturneringen i Tyringe i December, hur var det att komma hem till Sverige igen?
Riktigt härligt. Lite nostalgi att vara tillbaka på svensk is, tillsammans med domare jag gått tillsammans med under lång tid. Att dessutom få känna på tempot på lagen inför U18-VM är såklart en bonus. Kunde inte tänka mig en bättre uppladdning för turneringen. 

Nu är det dags för U18-VM i Slovakien. Hur är känslan?
Känns bra, känner mig redo. Vi hade tester under fyrnationsturneringen och det gav ett bra kvitto på att träningen under året har gett resultat. 

Vad har du för målsättning med turneringen? 
Jag vill göra så bra ifrån mig som möjligt utan att ta ut det på någon annans bekostnad. Dömning görs bäst som ett team, men tyvärr kan det vara lite väl många individualister under internationella turneringar då alla vill få de bästa matcherna. Det är inte riktigt min stil att sälja ut andra, så jag kommer fokusera på att köra mitt race. 

Kommer du göra något speciellt i dina förberedelser inför turneringen?
Spendera en vecka på hemmaplan, äta lussekatter och åka längdskidor. Bättre än så blir det inte!

Till sist, har du någon speciell hälsning till alla tjejer där ute som funderar på att börja döma ishockey?
Det är den basta ledarskapsutbildningen du någonsin kommer att gå. Ta chansen!

Svenska Ishockeyförbundet önskar Liv lycka till i Slovakien!

 Foto: Andy Burnham

Skribent: John Alvemyr
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info