Hoppa till sidans innehåll

Richard Magnusson efter klubblags-VM för J20 i Sotji

03 SEP 2019 11:12
HockeyAllsvenske huvuddomaren Richard Magnusson har precis återvänt från J20-VM för klubblag i Sotji. Här delar han med sig av sin vecka.
  • Skapad: 03 SEP 2019 11:12

Finalmatch i klubblags-VM för Magnusson

Richard Magnusson från Tranås inledde säsongen med att få döma J20-VM för klubblag i Sochi. Förutom Richard så var Modo på plats och representerade Sverige under turneringen. Övriga lag var Ocelari Trinec (Tjeckien), HC Davos (Schweiz), Team NAHL (USA), Kärpät (Finland), Team AJHL (Kanada), Red Bull Salzburg (Österrike) samt slutsegrarna Lokomotiv Jaroslav från Ryssland. Turneringen spelades mellan den 23-31 augusti i Sotji. 

Berätta om turneringen, Richard!

-"Säsongen 19/20 började för min del med en resa till Sotji, Ryssland och Sirius Junior Club World Cup. En klubbturnering för mästarna (J20) från Sverige, Finland, Tjeckien, Ryssland, USA, Österrike, Kanada och Schweiz.  Tillsammans med en huvuddomare från Schweiz var vi de enda domarna som inte kom från Ryssland." 

Hur var matcherna?

-"Väldigt bra fartfylld, teknisk och fysisk hockey. Efter fem gruppspelsmatcher och semifinal fick jag äran att döma finalen mellan Lokomotiv Jaroslav (Ryssland) - Team AJHL (handplockade spelare från olika Kanadensiska lag). Finalen spelades inför fulla läktare med ett makalöst bra tryck. Lokomotiv vann med 3-0 och publiken var i extas. En bra start på säsongen med bra erfarenheter som gör att jag kommer väl förberedd och taggad inför säsongstarten!"

Svenska Ishockeyförbundet graulerar Richard till en väl genomförd turnering och önskar lycka till med den kommande säsongen. 

Skribent: John Alvemyr
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info