Hoppa till sidans innehåll

Policy och värdegrund


Värdegrund

Svenska Ishockeyförbundet har ambitionen och viljan att den gemensamma värdegrunden för aktiva inom svensk ishockey ska genomsyra den domarverksamhet som vi bedriver och administrerar. Deltagare i de aktiviteter som arrangeras av SIF skall veta att arbetet mot den gemensamma värdegrunden alltid finns med i bilden och att beteenden och handlingar som bryter mot värdegrunden inte skall accepteras. 

Glädje

Inom domarorganisationen ska vi ha roligt och trivas tillsammans vilket stimulerar grupper och enskilda individers utveckling

Tävling

Tävling är ett stort inslag i vår verksamhet. Det är något som inspirerar på alla nivåer och bidrar till lustfylldhet, spänning och utveckling. Tävling ska vara ett naturligt inslag i våra aktiviteter, i såväl bredd- som elitverksamheten och anpassas efter ålder och färdighet.

Respekt

Vi respekterar och visar hänsyn till varandra genom ord och handling både på och utanför planen. Vi jobbar aktivt för att göra vår idrott tillgänglig för fler och alla som vill, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning får vara med i vår verksamhet. Delaktighet och demokrati ska vara utmärkande drag i arbetet för att utveckla vår idrott.

Rent spel

De etiska och moraliska frågorna ska ständigt beaktas. Att tävla på samma villkor, vara ärlig, och en god medmänniska är viktiga förutsättningar för vår idrott. Vi ska därför aktivt verka och agera mot fusk, dopning, mobbing och våld.

Policydokument

Domarutskottet har arbetat fram ett policydokument som skall finnas med i alla utbildnings- samt utvecklingstillfällen som arrangeras av SIF. SIF vill arbeta för att skapa en utvecklande och accepterande miljö som uppvisar den proffsighet som förväntas av en domare.

Policydokumentet kan nås här.

Uppdaterad: 30 AUG 2016 12:10 Skribent: John Fransson

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info