Reklam
    Hem / Historik

Historik

Ishockeyjournalisternas Kamratförening bildades 1991 vid ett möte på Globe Hotell i Stockholm. Idén kom från Charlie Wedin, själv en gång ishockeyjournalist och CEWE-förlagets grundare. Den preliminära utgångspunkten var att stärka samvaron bland ishockeyjournalisterna i Sverige och även att höja deras status. Vi tyckte att vi behövde ett gemensamt språkrör i vårt samröre med Svenska Hockeyligan och Svenska Ishockeyförbundet. 

Verksamheten inriktades till att börja med på att förbättra arbetsvillkoren ute på arenorna, såväl i pressrum som på pressläktare. Det har resulterat i att det numera finns pressvärdar på alla Elitseriearenor i landet. Vi har alltsedan starten varit ett rådgivande organ när det gäller ackrediteringar till VM och andra större turneringar.

Föreningen har som målsättning att medlemmarna ska komma tillsammans under trivsamma former, lära känna varandra och utbyta erfarenheter. Vi stimulerar också till vidareutbildning i yrket genom utdelandet av stipendier. Med tiden har vi känt det angeläget att utnyttja den sakkunskap som finns i Hockeyjournalisternas Kamratförening genom att årligen utdela hederspriser till förtjänta ledare och spelare i svensk ishockey. Detta sker efter omröstning bland våra medlemmar och beslut i styrelsen. Tillsammans med våra sponsorer delar vi för närvarande ut pris till Årets Coach, Årets Junior, Årets Målvakt, Rinkens Riddare, Årets Ledare, Årets Hockeytjej och Årets Pressvärd i svensk ishockey.

Föreningen är i första hand öppen för yrkesverksamma ishockeyjournalister och fotografer men vi har också ett antal B-medlemmar, huvudsakligen ledare och tränare som är måna om samarbete och villiga att stödja vår verksamhet. 

ULF JANSSON, hedersordförande
This is a mailto link
023 - 621 52