Reklam
Reklam
    Hem / Nyheter / Fredrik Andersson, Timrå IK vald till Årets Coach 2020/2021

Fredrik Andersson, Timrå IK vald till Årets Coach 2020/2021

Fredrik Andersson, Timrå IK har av Kamratföreningen Ishockeyjournalisterna och resebyrån Björk & Boström valts till Årets Coach i svensk ishockey 2020/2021.

Detta sedan han för andra gången på tre år fört Timrå IK till SHL från Hockeyallsvenskan.

Priset Årets Coach har delats ut sean säsongen 1991/1992 och Tommy Sandlin tog hem det hela de två första åren. Håkan Åhlund, Oskarshamn fick priset senast 2019, sedan han gjort samma prestation med Oskarshamn som Fredrik Andersson med Timrå IK nu.

Under en lång och framgångsrik karriär som målvakt var Fredrik Andersson, 53 med om att vinna SM- och VM-silver och dessutom vara tredje målvakt i Canada Cup 1991. Hans karriär var utstakad ända sdan han utsågs till bäste målvakt i TV-pucken.

Hans ledarkarriär har också varit mycket framgångsrik. Under Harald Lückners tid i MODO Hockey var Fredrik Andersson assisterande coach och de vann SM-guld tillsammans 2007. Fredrik var även GM två säsonger i föreningen och vidare Europascout för Buffalo Sabres under fyra säsonger.

Timrå IK:s sportchef Kent Norberg har alltid trott på Fredrik Andersson som coach.

- Ända från allra första början han tog över som coach i Timrå har han bevisat vilken duktig coach han är med ett modernt ledarskap, säger Kent Norberg.

Det var i mycket hård konkurrens som Fredrik Andersson valdes till Årets Coach i svensk ishockey.

Så här lyder motiveringen till valet:

'"Fredrik Anderssons engagemang för ishockeyn smittar av sig på alla och han är i alla lägen villig anamma nya idéer. Han har också en förmåga att läsa spelet och vara taktisk som coach."

Se vilka som vunnit priset tidigare i "Hockeyboken" >