Hoppa till sidans innehåll

Hej och välkomna till säsongen 2019/2020

12 AUG 2019 17:53
Säsongen har sakta men säkert rullat igång. Samtliga SHL-lag har gått på is och några har till och med spelat träningsmatcher.
  • Skapad: 12 AUG 2019 17:53

Gävle i augusti 2019

Hej och välkomna till säsongen 2019/2020

Säsongen har sakta men säkert rullat igång. Samtliga SHL-lag har gått på is och några har till och med spelat träningsmatcher. Färjestad vann grundserien 2018/2019 och var även favorit till SM-guldet. Men Frölunda körde över allt motstånd i såväl slutspelet som i CHL.
Frölunda var säsongens bästa lag och spelade hem guldet mycket välförtjänt. Men Frölunda i all ära, säsongen största snackis var ändå lilla IK Oskarshamn som tog sig från HockeyAllsvenskan förbi alla hinder upp till SHL.
Imponerande!
Oskarshamns framfart på isarna gjorde även utslag i Hockeyjournalisternas årliga omröstning. Tränaren Håkan Åhlund fick priset som Årets Coach – Arne Strömbergs Minne – och ledarna Per Kenttä och Martin Åkerberg fick dela på priset Årets Ledare.
Även om Åhlund hade tuff konkurrens av många andra coacher ser vi honom som en mycket värdig vinnare av Björk & Boströms hederspris. Det är andra gången som Kenttä får ledarpriset. Han fick det även för sitt arbete i Asplöven HC säsongen 2013/2014.
Tre stora idrottsledare som svarade för ett fantastiskt arbete med en liten klubb med små resurser.
Hur ska det gå för Oskarshamn i sin debutsäsong i SHL? Och ska Frölunda försvara hockeyguldet? Som alltid inför säsongstart är frågorna många – och svaren har vi först våren 2020.
Jag dristar mig att tro på en dramatisk liga i vinter. Den kanske mest intressanta på massor av år.
Det är få lagsporter, om ens någon, som väcker känslor och engagerar som spelet med puck och klubba. Ishockeyjournalisternas Kamratförening är också på tå – som alltid!
Från första klubbslaget, vi bildades 1991 på Globe Hotell, har vi oförtrutet arbetat med att stärka samvaron bland landets hockeyjournalister, höja vår status och vara en samtalspartner till Svenska Ishockeyförbundet och SHL/HockeyAllsvenskan.  

Utmärkelser i kamratföreningens regi 2018/2019:
”Årets Spelare” – Emma Nordin, Luleå HF.
”Rinkens Riddare” – Markus Ljung, HV 71.
”Årets Ledare” - Per Kenttä och Martin Åkerberg, IK Oskarshamn.
”Årets pressvärd” – Peter Pettersson Kymmer, Frölunda HC.
”Årets Junior” – Emil Bemström, Djurgårdens IF.
Honken Trophy, ”Årets målvakt” – Adam Reideborn, Djurgårdens IF.
Salming Trophy, ”Årets back” – Erik Gustafsson, Luleå HF.
“Årets Coach” – Håkan Åhlund, IK Oskarshamn.
”Årets forward” – Joel Lundqvist, Frölunda HC. 

ÅRSMÖTE och KAMRATMIDDAG
Som medlem har du en rad förmåner, hotellrabatter, tidningen Hockey direkt hem i brevlådan, det samma gäller Hockeyboken, Anders Feltenmarks årligen utgivna ”bibel” i allt som rör svensk hockey.
Som medlem är du också huvudperson vid årsfesten, i samband med någon hockeyturnering eller enskild landskamp i Globen/Hovet, och alltid på Gröne Jägaren på Södermalm i Stockholm.
Vi avser att hålla årsmöte den 8 februari 2020 i samband med Beijer Hockey Games i Globen. Definitivt klockslag återkommer vi med.
På kvällen kamratmiddag på Gröne Jägaren. 

DAGS ATT SÖKA VÅRT STIPENDIUM
Hockeyjournalisternas stipendium 2019/2020 på 10 000 kronor är det nu hög tid att söka.
Ett fullkomligt unikt tillfälle. Som A-medlem i Hockeyjournalisterna har du bara att anmäla ditt intresse genom en skriftlig ansökan, där du berättar kort om dig själv och vad du vill göra med stipendiet.
Hockeyjournalisternas Stipendium kan sökas av alla A-medlemmar. Gäller säsongen 2019/2020. Ju förr du hör av dig, desto större är chansen att just du kan förverkliga din drömresa.
Ansökan till sekreteraren senast 31 december 2019.
Stipendieresan bokar du lämpligen hos vår samarbetspartner, Björk & Boström Sportresor (expert på allt vad idrottsresor heter). 

DAGS ATT BETALA IN MEDLEMSAVGIFTEN
Visst är det fantastiskt. På årsmötet 1991 beslutades att vår medlemsavgift skulle vara 200 kronor. Det är den fortfarande. År 2019!
Vilken annan förening kan skryta med det?
Det gamla vanliga postgironumret gäller: 24 35 20 – 4. Kassören välkomnar snabba ”insatser”. 

HOTELLAVTAL
Hotellavtalen med våra Scandichotell löper vidare fram till kommande årsskifte. Som vanligt måste bokningskoden uppges vid bokning, kod beställer du från Ishockeyjournalisternas Kamratförening när säsongens medlemsavgift är inbetald. 

Gävle i augusti 2019

Bengt Persson, sekreterare
Mobiltel: 070 – 394 60 86
E-post: This is a mailto link

Skribent: Anders Feltenmark
Epost: This is a mailto link

Ishockeyjournalisternas Kamratförening

Adress C/o Bengt Persson, Hamiltongatan 24, 802 66 Gävle
Epost This is a mailto link
Plusgiro 24 35 20 - 4